Economia

economia

El TJUE torna a avalar convertir els interins en indefinits

Entén que pot ser una mesura per sancionar els abusos de la temporalitat

El Suprem ja va contradir una sentència europea que es pronunciava en el mateix sentit

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha tornat a dictaminar aquest dijous que la conversió d’interins en treballadors amb contracte indefinit –sense considerar-los funcionaris– pot ser una mesura adequada per prevenir i “sancionar” els abusos de temporalitat a l’administració pública.

La Justícia europea, que precisa en la sentència que és una mesura adient sempre que “no impliqui una interpretació del Dret nacional contrària a la llei”, respon així a les qüestions prejudicials elevades per un jutjat de Barcelona que ha de resoldre dos casos que enfronten tres treballadores amb la Direcció General de la Funció Pública i el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

La sentència del TJUE destaca que el jutjat espanyol que li va fer la pregunta considera que aquestes conversions d’interins en treballadors indefinits serien legals si els empleats estiguessin “subjectes a les mateixes causes de cessament i d’acomiadament que les que regeixen per als funcionaris de carrera sense, però, adquirir la condició de funcionari de carrera”.

No és el primer cop que Europa es pronuncia en aquest sentit. Ja ho va fer el mes de febrer respecte una demanda de Castella Lleó i en aquell moment el Tribunal Suprem va contradir la sentència per entendre que no implica la conversió “automàtica” entre altres coses perquè és “incompatible” amb el sistema espanyol d’accés a la funció pública, basat en “els principis d’igualtat, capacitat i mèrit”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.