Societat

scoietat

Caminada a Mataró per la prevenció dels maltractaments a les persones grans

Més de 200 persones han participat aquest matí a la caminada en motiu de la prevenció dels maltractaments a les persones grans que organitzava l’Ajuntament de Mataró. L’activitat, oberta a tothom, formava part de la campanya del Consell Comarcal del Maresme (CCM) que convida a tots els municipis a participar i commemorar el Dia Mundial de la Presa de Consciència contra els Maltractaments vers les Persones Grans, el 15 de juny.

Una guia local

A Mataró hi ha una Comissió per l’abordatge en xarxa de les situacions de maltractament i promoció del bon tracte a les persones grans, integrada per professionals de diferents àmbits i entitats, i per persones de la ciutadania i representants de la població major de 65 anys. Del treball d’aquesta comissió va sorgir la Guia Local per fer front als maltractaments vers les persones grans, que es va publicar l’any 2021 amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Els casos de maltractament a les persones grans poden ser per diferents motius: econòmics, físics, sexuals, d’explotació, entre d’altres. Es recomana contactar amb serveis socials en cas de detectar-se un cas o fer una trucada a través del servei de teleassitència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.