Economia

ECONOMIA

La nova ordenança de terrasses de Tarragona vol unificar horaris de tancament

El text també delimita els espais a les voreres i les zones de pas i regula les estructures dels tendals

L’Ajuntament treballa amb la Guàrdia urbana un nou règim sancionador és estricte

Fins a la mitjanit de diumenge a dijous i fins a la una de la matinada els caps de setmana, festius i vigílies. A l’estiu, però, entre Sant Joan i la Mercè, l’horari s’allargaria fins a les dues. L’Ajuntament de Tarragona ha presentat avui la proposta per fer una nova ordenança de terrasses que s’ha presentat a la comissió d’estudi i que preveu unificar els horaris de tancament. Pel que fa també als horaris, la normativa assenyala cinc espais diferenciats: la plaça de la Font, Illa Corsini (la part peatonal dels voltants del Mercat), la plaça del Fòrum, la plaça del Rei i el primer tram de la Rambla Nova, que podran tancar de diumenge a dimecres a la 1:00 i de dijous a dissabte, festius i vigílies de festiu, a les 2:00. D’altra banda, l’annex també especifica quatre zones amb exclusió de terrasses, que són el carrer Major, el carrer Cañelles, el carrer Unió i totes les coques centrals de la Rambla Nova excepte les del tram 1 (entre el Balcó i els carrers Sant Adrià i Sant Agustí).

L’ordenança també defineix les zones d’ocupació de la vorera i les zones lliures de pas. En voreres de menys de tres metres no es podran posar terrasses i l’espai per als vianants serà d’1,8 metres i mai superior a la meitat de la vorera. Respecte de la calçada, l’espai mínim de distància amb la calçada d’entre 0,6 i 1,2 metres. A més, les estructures de sustentació dels tendals haurà de ser lleugeres per minimitzar l’impacte visual.

El text proposat a la comissió d’estudi també estableix condicions de seguretat i mediambientals per a instal·lacions elèctriques i les estufes i prohibeix la reproducció de música i les retransmissions amb so. Les actuacions en viu o retransmissions esportives queden fora de l’ordenança i s’hauran de sol·licitar conforme a la Llei d’Espectacles. “El sector de l’hostaleria i el comerç i la ciutadania ens demanaven claredat i convivència, amb un marc normatiu inequívoc i amb les mateixes condicions per a totes les terrasses, i hem tingut en compte les seves aportacions així com les de la Guàrdia Urbana i diferents Conselleries per intentar aconseguir l’ordenança del consens”, ha destacat la regidora de Comerç, Montse Adan, durant la presentació.

La consellera de Comerç ha explicat que “un dels aspectes que més preocupa a l’Ajuntament és la sensació que ha traslladat el sector que les normes no es compleixen o que fins i tot pot sortir a compte no fer-ho”. “Això s’acabarà amb el nou règim sancionador que estem treballant amb la Guàrdia Urbana” ha afegit Adan. La consellera ha explicat i ha posat en valor que la Guàrdia Urbana ultima un nou règim sancionador que clarificarà i inclourà totes les casuístiques recollides a l’ordenança que “suposarà un avenç”. “En aquesta línia es preveu que la Guàrdia Urbana s’encarregui de la gestió i tramitació de les sancions”., ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.