Política

israel

Gantz crida a convocar eleccions en la televisió israeliana pel “mal govern” de Netanyahu

Acusa el primer ministre d’introduir consideracions cada vegada “més i més” polítiques en les decisions sobre la guerra

L’exministre del Gabinet de Guerra Benny Gantz, que va abandonar l’Executiu diumenge, ha fet aquest dijous una crida a convocar eleccions a Israel durant una entrevista amb Channel 12, la cadena més vista del país.

En la conversa, Gantz, que va abandonar l’Executiu el dilluns, ha acusat el primer ministre, Benjamin Netanyahu, d’introduir consideracions cada vegada “més i més” polítiques en les decisions sobre la guerra que prenia el Gabinet.

Després de la seva sortida de l’Executiu, majorment simbòlica, ja que aquest no requeria el seu suport, els ministres d’ultradreta Itamar Ben Gvir (a càrrec de Seguretat Nacional) i Bezalel Smotrich (titular de Finances) han reclamat un lloc en el Gabinet.

Sobre la possibilitat que tots dos poguessin prendre ara decisions sobre el rumb de la guerra, Gantz ha assegurat a Channel 12 haver “dit a Netanyahu i al Gabinet què fer”.

El també exgeneral i líder d’Unitat Nacional, que es va allunyar del Govern assegurant que Netanyahu allunyava a Israel d’una “veritable victòria” amb les seves decisions, ha assegurat en la conversa haver-se unit a l’Executiu “sabent que era un mal govern” per a contribuir, però ha insistit que ara és el moment que es convoquin eleccions nacionals.

El Likud, la formació encapçalada per Netanyahu, ha contestat a les seves declaracions amb un comunicat encapçalat per un: “Gantz menteix”.

“El primer ministre Netanyahu va donar cinc vegades un mandat complet a l’equip negociador per a arribar a un acord, però Hamàs és el que es va negar i va demanar la fi de la guerra abans que s’aconsegueixin totes les seves metes”, ha exposat el partit, sobre els objectius israelians que comporten eliminar a l’organització islamista a més de recuperar als ostatges.

“Avui tothom sap que Hamàs va ser i continua sent l’únic obstacle per a l’alliberament dels ostatges”, conclou el comunicat.

Poc abans que s’emetés l’entrevista, el partit ja va acusar Gantz d’acudir a les televisions en lloc del Gabinet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.