Economia

economia

El consum de les llars i l’administració fa pujar el PIB un 0,7%

L’activitat del sector agrari creix un 5,5% després de dos anys i mig amb taxes negatives

L’economia catalana va créixer un 0,7% al primer trimestre, mentre que l’avenç interanual es va situar en el 2,5%, dos punts per sobre de la taxa de la Unió Europea. En els dos casos, es tracta d’una dècima menys que la previsió que l’Idescat havia fet al maig. La millora del PIB s’explica per l’evolució de la demanda interna, que va créixer un 2,2% sobretot impulsada per les administracions públiques (4,4%, dues dècimes més que el trimestre anterior) i el consum de les llars (2,3%, set dècimes menys). En canvi, la inversió en béns i serveis es va mantenir gairebé plana, amb un descens del 0,1%, un punt i vuit dècimes per sobre del trimestre anterior. En tot cas, dins d’aquest paràmetre hi ha evolucions dispars: mentre inversió en béns d’equipament va retrocedir més d’un 1%, en construcció va créixer un 1,4%. Les exportacions van recular un 0,4% respecte fa un any.

Segons les dades de l’Institut d’Estadística de Catalunya, tots els sectors mostren evolucions positives de l’activitat. Destaquen la indústria, amb un creixement del 4,4%, i l’agricultura, amb un 5,5% després de dos anys i mig amb taxes negatives. Els serveis augmenten un 2,2% i la construcció, un 1,3%. Pel que fa a la indústria, s’anota un avenç del 4,4%, sis dècimes superior al trimestre anterior. Per branques d’activitat, destaquen els augments de la indústria de l’automoció, de l’alimentació i dels productes informàtics i farmacèutics. El sector dels serveis incrementa la seva activitat un 2,2%, set dècimes per sota del trimestre anterior. La branca de les activitats immobiliàries és una de les que més creix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.