Economia

Un centenar d’empresaris, en la 16a edició del debat d’economia

Carles Torrecilla, professor titular del departament de màrqueting d’ESADE, va ser el protagonista de la 16a edició del debat d’economia de Begur, en el qual hi van assistir més d’un centenar d’empresaris. En aquest marc i amb el títol “Inspirant l’empresariat gironí: Nou món, nous temps, nous negocis”, el conferenciant va desglossar diferents aspectes, com ara la importància de “buscar noves maneres de funcionar diferents de les que es feien servir durant el segle XX”, destacant la importància que adquirirà la utilització de la intel·ligència artificial, la necessitat de canviar la venda de productes a la venda de serveis de subscripció i l’impacte financer que tindran els negocis no sostenibles.

També va destacar que per a qualsevol empresa serà imprescindible tenir controlat el seu impacte en el medi ambient, destacant aquests dos baròmetres: la petjada hídrica i la petjada d’emissió de carboni dels negocis. Torrecillas va indicar que actualment els ajusts i bancs ja estan enfocats a penalitzar les empreses que no gestionen adequadament l’impacte ambiental, perquè aquest malbaratament també impacta negativament, i encara més en el futur, les finances empresarials.

D’altra banda, el conferenciant va destacar la importància de treballar dia a dia en la millora de l’empresa. Així, va indicar que la major part de l’empresariat només es dedica a millorar o es planteja canvis quan ha detectat algun problema. Segons el professor, aquesta no és la manera de procedir, ja que cal millorar cada dia: “Cal crear aquesta tendència d’anar millorant tot i que l’empresa funcioni.

Per la seva part, el president de la Cambra de Comerç de Palamós, Pol Fages, va valorar molt positivament la trobada i va destacar els treballs i la feina que fa la Cambra de Comerç de Palamós amb la resta de cambres del territori. En aquest sentit, també va fer esment dels reptes de futur que cal afrontar amb immediatesa, com ara la nova llei de Cambres i un finançament estructural per aquestes entitats que els permeti continuar defensant i representant els interessos de les empreses.

La 16a edició va tenir lloc al parador d’Aigua Blava i va ser organitzada per l’Ajuntament de Begur i la Cambra de Comerç de Palamós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.