Economia

Medi Ambient

Una empresa de Montcada mesurarà el vent a Rotterdam per instal·lar parcs eòlics

El govern neerlandès ha aportat deu milions d’euros a l’empresa de Montcada i Reixac (Vallès Occidental) EOLOS perquè mesuri durant dos anys al port de Rotterdam la velocitat del vent fins a 300 metres d’alçada, en un estudi per desenvolupar parcs eòlics marins.

Segons ha informat aquest diumenge la Generalitat, en virtut d’aquest contracte amb el govern dels Països Baixos, EOLOS instal·larà al port de la ciutat neerlandesa nou boies que, per mitjà d’un làser, mesuraran la velocitat del vent.

L’objectiu d’aquest projecte és recopilar durant dos anys informació sobre el comportament del vent a una distància d’entre 60 i 100 quilòmetres de la costa per al desenvolupament correcte de futurs parcs eòlics marins.

En concret, en base al projecte amb el govern neerlandès, a través de la seva agència Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), EOLOS instal·larà al juliol nou equips de mesurament a una de les zones seleccionades per acollir noves instal·lacions de generació d’energia eòlica.

EOLOS va néixer el 2014 com a empresa derivada d’un projecte de recerca tecnològica de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya sobre el mesurament del vent en altura en entorns marins i actualment disposa un equip de 75 persones.

Aquesta empresa disposa de més de 40 instal·lacions de la seva tecnologia en funcionament a tot el món, de manera que la seva facturació és 100% internacional, amb presència a Europa, els Estats Units i Àsia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.