Economia

ECONOMIA

Les darreres pluges no remunten les activitats aquàtiques a Mont-rebei

Les empreses del sector operen sota mínims tot i oferir rutes de navegació en indrets amb més aigua

L’embassament de Canelles, que alimenta el congost, es troba al 30,7% de capacitat

Les empreses de turisme actiu que operen al congost de Mont-rebei i voltants no veuen remuntar la demanda d’activitats aquàtiques malgrat la pluja dels darrers dies i oferir rutes en altres indrets amb més aigua. L’embassament de Canelles, que alimenta el conegut congost, es troba al 30,7% de la seva capacitat. “Qui té demanda és Mont-rebei. L’activitat allà s’engresca sola”, ha explicat a ACN el responsable de l’empresa Kayaking Mont-rebei, Xavi Bergua. Per la seva banda, Aitor Jurado d’Intrèpid Kayaks ha afegit que el context actual de sequera provoca que els turistes “no pensin en fer aquest tipus d’activitats”. Enguany és la tercera temporada que no es pot navegar pel congost de Mont-rebei per la falta d’aigua. Segons Bergua, el nivell d’aigua a la zona hauria d’assolir entre el 60 i el 65% per poder reprendre l’activitat.

En el cas d’Intrèpid Kayaks el context de sequera actual ha provocat una davallada d’aproximadament el 90% de la demanda. De fet, Jurado ha explicat que s’ha vist obligat a fer front a una retallada de personal i recursos. En la mateixa línia s’ha expressat Bergua: “Si no podem tenir 6 treballadors doncs en tindrem 2 o 1”.

Les últimes pluges no han estat suficients per donar llum verda a la navegació per Mont-rebei, un espai “emblemàtic” per practicar aquest esport. “Però podem treballar a Finestres”, ha puntualitzat Bergua, fent referència a una de les alternatives que ofereixen les empreses de turisme actiu als visitants que volen practicar caiac. “És un espai més ample i tranquil”, ha destacat. Sigui com sigui, Jurado ha explicat que “la referència és el congost de Mont-rebei. Es ven sol. La gent no truca per fer caiac a Finestres perquè no és conegut”.

Pel que fa a la previsió de navegació, Jurado ha explicat que depèn de l’acumulació de neu al Pirineu i una primavera plujosa. Bergua, per la seva banda, ha afegit que navegar pel congost de Mont-rebei no depèn només de les precipitacions. “Ens estem obligant a un consum d’aigua que no podem mantenir”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.