Política

política

Rull apunta que dimarts no hi haurà investidura

El president del Parlament, Josep Rull, ha donat a entendre que dimarts 25 de juny no hi haurà investidura de cap candidat a la presidència de la Generalitat. “Jo no puc forçar ningú a presentar candidatura”, ha declar Rull en una entrevista a RTVE en referència als candidats del PSC, Salvador Illa, i Junts, Carles Puigdemont. Aquest dilluns el candidat del PSC ja va anunciar públicament que demanaria a Rull “més temps” per poder tancar un acord amb ERC i Comuns, una petició que previsiblement també li formularà Carles Puigdemont tenint en compte que requeriria un posicionament de grups encara més complex per ser investit. De fet, la setmana passada el secretari general de Junts, Jordi Turull, va instar Illa a presentar-se a la investidura tenint en compte la previsible dificultat de Junts d’aconseguir que el PSC s’abstingui per tal que Puigdemont pugui ser investit només amb els vots de Junts, ERC i CUP.

El president del Parlament ha explicat que dimarts optarà previsiblement per un “acte equivalent” que posa en marxa el compte enrere fins a la convocatòria automàtica de la repetició electoral però que, en canvi, no suposa un ple d’investidura. Això, a més, donaria temps a Puigdemont per la complicació de l’aplicació de l’amnistia provocada pels fiscals del Suprem –el candidat de Junts va prometre ser al ple d’investidura però les sales del Suprem encara no han avalat l’amnistia en el seu per la negativa dels fiscals del procés. “En cas que hi hagi un acte equivalent, no és un debat d’investidura”, ha aclarit Rull.

El president del Parlament recorda que el compte enrere s’allarga dos mesos i que hi ha temps perquè un dels dos candidats tanqui un acord: “La setmana que ve comença el compte enrere i el termini s’esgotarà el 25 d’agost. Hi ha marge per dur a terme aquesta investidura”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.