Economia

empreses

Nvidia supera a Microsoft i es converteix en l’empresa més valuosa del món

El fabricant nord-americà de microxips Nvidia és l’empresa més valuosa del món després d’haver-li arrabassat el títol a la tecnològica Microsoft. La capitalització de mercat de Nvidia va augmentar a 3,34 bilions de dòlars (3,11 bilions d’euros) aquest dimarts i va superar el valor de 3,33 bilions (3,10 bilions d’euros) a la també nord-americana Microsoft. L’empresa tecnològica Apple, també dels Estats Units, és la tercera més valuosa amb una capitalització de mercat de 3,27 bilions (3,04 bilions d’euros).

Les accions de Nvidia van pujar un 3,7% dimarts a la tarda, mentre que les de Microsoft van caure un 0,5% i les d’Apple van baixar un 1,4%. A principi de mes Nvidia es va sumar als gegants tecnològics que són les úniques empreses que superen la capitalització de mercat de 3 bilions de dòlars.

Les accions de Nvidia s’han revalorat aquest any en un 170%, i des del 2022 el seu valor s’ha multiplicat per nou coincidint amb l’auge de la intel·ligència artificial.

Els xips de Nvidia no tenen rival en la producció de processadors que impulsen sistemes d’intel·ligència artificial.

Nvidia, segons recorda l’agència Efe que cita el portal CNBC, acapara el 80% del mercat de xips utilitzats per les grans tecnològiques com Microsoft, OpenAI, Meta i Alphabet, la qual cosa permet suposar que el valor de l’empresa dirigida per Jensen Huang no pararà de créixer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.