Política

unió europea

Hongria adopta un lema de Trump per a la seva presidència del Consell de la UE

“Fem que Europa torni a ser gran” és l’eslògan elegit pel govern d’0rbán per als sis mesos que coordinarà l’agenda comunitària

Make Europe Great Again (“Fem que Europa torni a ser gran”). Aquest és el lema oficial elegit pel govern de l’ultraconservador hongarès Viktor Orbán per a la presidència de torn d’Hongria del Consell de la UE, segons va revelar dimarts en una compareixença a Brussel·les el ministre hongarès d’Afers Estrangers, János Bóka. El pròxim 1 de juliol arrenca la presidència rotatòria d’Hongria al capdavant d’aquesta institució on s’asseuen els ministres dels vint-i-set estats membres i que en els darrers sis mesos ha estat en mans de Bèlgica.

L’eslògan és un calc del Make America great again!, el lema que va utilitzar Donald Trump en la campanya electoral que el va dur a la Casa Blanca el 2016.

En una trobada amb periodistes a Brussel·les per les prioritats la presidència, l’ambaixador hongarès davant la UE, Bálint Ódor, va explicar que la idea que de la idea que hi ha darrere el lema és que “Europa ha de ser més forta” i “convertir-se en un actor independent”. “No crec que Trump volgués una gran Europa”, va ironitzar Ódor.

Però, aquest intent per evitar relacionar el lema amb Trump no amaga la bona sintonia entre l’expresident dels EUA i Orbán. De fet, Trump va rebre el primer ministre hongarès a la seva residència a Mar-a-Lago (Florida) el març passat. “No hi ha ningú millor, més intel·ligent o millor líder que Viktor Orbán. És fantàstic”, va dir aleshores Trump davant una multitud en un acte a Mar-a-Lago, segons recullen una sèrie de vídeos publicats a les xarxes socials d’Orbán.

La presidència hongaresa de torn del Consell de la UE amb les eleccions presidencials als Estats Units del pròxim 5 de novembre en les quals Trump aspira a tornar a la Casa Blanca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.