Política

guerra a gaza

Una comissió de l’ONU veu l’exèrcit d’Israel com “un dels més criminals del món”

El comitè denuncia “l’extermini, els atacs intencionats i directes contra civils, l’assassinat i l’ús de la fam com a mètode de guerra”

Una comissió de l’ONU que investiga els crims que s’estan produint a la Franja de Gaza ha acusat aquest dimecres l’exèrcit d’Israel de ser “un dels més criminals del món”. Així ho ha manifestat el jurista Chris Sidoti com a resposta a l’afirmació del primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, que va sostenir que les seves forces militars “són les més morals del món” en ser qüestionat pel nombre de víctimes civils palestines en aquesta guerra, més de 120.000 entre morts i ferits.

Segons informa Efe, la comissió de les Nacions Unides, que ha conclòs que les autoritats israelianes són responsables de crims de guerra i de lesa humanitat, ha presentat aquest dimecres a Ginebra el seu informe al Consell de Drets Humans, en el qual entre les violacions del dret humanitari internacional i dels drets humans que descriu hi ha “l’extermini, els atacs intencionats i directes contra civils i objectes civils, l’assassinat i l’ús de la fam com a mètode de guerra”.

La presidenta de la comissió de l’ONU, la jurista sud-africana Navy Pillay, ha denunciat la intenció del govern israelià de forçar els civils a desplaçar-se contínuament. Per instrucció de l’exèrcit israelià, “la gent del nord de Gaza es trasllada al sud i de sobte són atacats al sud, després llegim instruccions contràries [...] no es tenen en compte les vides, la destrucció i el desplaçament”, ha manifestat Pillay.

Sidoti ha remarcat que en els més de setanta anys que fa que dura el conflicte israeliano-palestí, mai hi ha hagut un nivell de violència tan fort i , tot i que l’esclat s’ha produït arran dels atemptats de Hamàs contra Israel del 7 d’octubre passat, “això no justifica que s’estiguin cometent crims de guerra i de lesa humanitat” contra la població palestina”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.