Política

política

L’Audiència de València reobre la causa arxivada contra Oltra

La Secció Quarta de l’Audiència de València ha reobert la causa contra l’exvicepresidenta del govern valencià, Mònica Oltra, que el jutge va arxivar a l’abril per considerar que no hi havia indicis de delicte. Ara l’Audiència reobre el cas contra ella i altres quinze persones per la gestió del cas d’abús sexual del seu exmarit a una menor tutelada per la Generalitat valenciana. A Oltra i el seu equip se l’acusava d’intentar ocultar el cas de l’abús sexual del seu exmarit. L’Audiència ha estimat parcialment els recursos presentats per l’acusació particular –la víctima dels abusos– i les dues acusacions populars d’extrema dreta (Vox i Gobierna-te), segon informa EFE.

La Secció Quarta entén ara que no es pot “descartar clarament” l’existència d’infracció penal i sosté que hi ha suficients indicis per encausar de nou als afectats. Segons l’auto d’apel·lació és una “hipòtesi plausible” que les persones que tutelaven la menor “haurien pretès ocultar l’abús sexual”. La Secció Quarta afirma que, en aquest moment processal “no es pot descartar de manera clara la comissió d’infracció penal” ni el caràcter delictiu de la decisió de la conselleria d’obrir un expedient informatiu, un cop que l’afer ja estava en mans de la justícia “amb la finalitat de determinar la veracitat de les acusacions efectuades per la menor”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.