Política

política

El govern espanyol porta a Fiscalia el gest del president del Parlament balear

El govern espanyol portarà a Fiscalia l’actuació del president ultradretà del Parlament de les Illes, Gabriel Le Senne (Vox), que va estripar durant una sessió a la cambra una fotografia de la sindicalista assassinada pel franquisme, Aurora Picornell. Ho ha anunciat el ministre de Política Territorial i Memòria Democràtica, Ángel Víctor Torres. El ministre ha explicat en declaracions recollides per ACN que farà arribar els fets a Fiscalia “per si poden ser constitutius d’un delicte penal d’odi o qualsevol altra tipificació” . A més, l’executiu “estudiarà” possible sancions en aplicació de la Llei de Memòria Democràtica.

Per altra banda, unes 400 persones s’han manifestat a les portes del Parlament balear per demanar la dimissió de Le Senne darrera una pancarta amb el lema “Sense memòria no hi ha democràcia” i entre els assistents a a la qual hi havia l’expresident socialista de les Illes, Francesc Antich. Mostrant fotografies de represaliats i desapareguts, entre les quals la mateixa de Picornell que Le Senne va estripar, els manifestants convocats per l’associació Memòria de Mallorca han acusat el PP i la presidenta balear, Magda Prohens, de complicitat amb l’ultradreta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.