Societat

Estat espanyol

García Castellón proposa jutjar el BBVA i el seu expresident Francisco González en el cas Villarejo

L’instructor acusa una dotzena de directius i policies per suborn i revelació de secrets

El jutge considera que González no només coneixia les activitats irregulars, sinó que hi estava al darrere

L’instructor del cas Villarejo, Manuel García Castellón, ha proposat jutjar el BBVA i al seu expresident Francisco González per suborn i revelació de secrets en relació amb la contractació d’empreses vinculades a l’aleshores comissari de la Policía Nacional espanyola.

El jutge de l’Audiencia Nacional considera que González no només coneixia i va autoritzar aquestes activitats, sinó que ell mateix va ordenar contractar els serveis de Villarejo i els seus associats. A més, el banquera rebia els informes que aquests elaboraven.

García Castellón coincideix amb la Fiscalia Anticorrupció en què el 2002 el BBVA va contractar l’excomissari de la Policía Julio Corrochano amb l’exprés consentiment de González. Corrochano va posar a disposició del banc l’entramat “anòmal i il·legal” organitzat per Villarejo, gràcies al seu accés als registres policials i a bases de dades reservades. L’entitat va requerir serveis com seguiments, intervenció de trànsit de trucades, consultes de bases de dades personals o informació sobre el patrimoni de diverses persones, entre les quals homes de negocis, advocats o periodistes. El jutge afirma que va ser González qui va ordenar acudir a Villarejo per investigar els empresaris Fernando Martín i Luis Portillo.

A més de González, Corrochano i el propi Villarejo, el magistrat també demana asseure al banc dels acusats una dotzena de persones més, inclosos directius del banc i comandaments policials. Entre els imputats hi ha l’exconseller delegat del BBVA Ángel Cano; l’exdirector dels serveis jurídics del banc Eduardo Arbizu; l’exdirector del gabinete de presidència de l’entitat Joaquín Gortari,i l’exdirector de Riscos del banc Antonio Béjar. Per contra, acorda l’arxivament de les actuacions d’onze investigats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.