Economia

TURISME

Bon pont per a l’hostaleria i inici oficiós de l’estiu

La coincidència de la festivitat de Sant Joan en dilluns després del cap de setmana ha afavorit que les ocupacions hoteleres hagin crescut molt a la demarcació. Especialment en el cas de la Costa Brava, com testimoniaven les retencions de tornada ahir a la tarda. En els darrers dies, l’associació hostalera Costa Brava Centre ja va dir que alguns establiments vorejarien el 100% d’ocupació, i ahir el president dels hotelers de Platja d’Aro, Lluís Moliné, va confirmar que al municipi diversos associats havien complert les bones expectatives durant les nits de dissabte i diumenge.

El pont de tres dies, després de l’acumulació de pluges de les darreres setmanes, ha permès escenificar el tret de sortida oficiós d’una campanya d’estiu que diverses fonts del sector auguren que pot ser bona, amb les reserves més endreçades i planificades respecte als darrers anys pel que fa a pernoctacions i restaurants.

Com a baròmetre previ, l’INE estatal ha publicat les darreres dades de pernoctacions referents al maig, amb els millors registres històrics i un increment en el global català del 6,65% respecte a l’any passat. En el cas de les estades a la demarcació gironina, la mitjana va ser de 2,79 dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.