Successos

rússia

Un incendi en un edifici d’oficines a Moscou deixa almenys nou morts

Els Bombers han pogut rescatar una persona

El bloc havia estat la seu d’un institut d’investigació vinculat a una empresa que desenvolupa tecnologia militar

Almenys vuit persones han mort aquest dilluns a la tarda en l’incendi d’un edifici d’oficines a Fryazino, a uns 25 quilòmetres al nord-est de Moscou, segons informen agències locals.

Un portaveu dels serveis d’emergències ha detallat que en el moment del sinistre hi havia nou persones a l’interior, de les quals només han pogut rescatar una amb vida. Dues víctimes han mort en saltar al buit i els altres sis pel col·lapse d’estructures internes de l’edifici. La persona supervivent ha estat ingressada en estat greu, amb respiració assistida. També han hagut de ser atesos dos bombers per ferides patides durant el combat a les flames.

El foc s’ha estès del cinquè al vuitè pis i ha afectat una superfície d’uns 4.500 metres. Més d’un centenar d’efectius i unes quaranta dotacions, inclosos helicòpters Ka-32, s’han mobilitzat per extingir el foc.

El bloc cremat havia estat la seu de l’Institut d’Investigació Científiques Platan, vinculat al grup empresarial Roselectrònica, que es dedica al desenvolupament d’alta tecnologia amb finalitats militars. Però el consorci ha assegurat que no té relació amb l’immoble des de finals dels anys noranta. No obstant, mitjans opositors afirmen que Platan va continuar a l’edifici almenys fins el 2023.

El governador de la regió de Moscou, Andrei Vorobiov ha anunciat l’obertura d’una investigació criminal sobre el succés. Les autoritats estudien diverses hipòtesis, entre les quals destaca la d’un curtcircuit provocat per una avaria elèctrica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.