Política

guerra a gaza

Israel mata més de trenta persones al centre i nord de la Franja

La situació humanitària al territori és límit i els aliments bàsics estan a preus prohibitius

Més d’una trentena de persones han mort en els atacs israelians de les últimes 24 hores a la Franja de Gaza, que s’han concentrat al centre i nord de l’enclavament palestí, segons informa Efe. Segons fonts locals, almenys onze persones ham mort en un atac contra una escola al campament d’Al Shati, a l’oest de la ciutat de Gaza, on s’hi refugien molts desplaçats d’altres punts de la Franja.

A més, tres palestins han mort en un bombardeig contra un grup de persones a l’oest de la localitat, on s’han concentrat gran part dels atacs israelians de les últimes hores. També s’han registrat atacs a Jabalia, al nord de la Franja, on han mort almenys disset persones en diferents bombardejos i atacs amb artilleria israelianes. Als barris de Shujaiya i Sabra, a la ciutat de Gaza, la Defensa Civil ha informat d’atacs sobre habitatges i ha rescatat dos cossos al primer i tres al segon.

El setge militar es produeix enmig d’una situació humanitària límit i amb els preus dels aliments més bàsics disparats. Segons fonts locals, un quilo de cebes costa actualment prop de 65 euros i un quilo de tomàquets més de 46 euros. Un quilo de carn costa 93, tot i que, actualment resulta impossible trobar-ne.

Des que va començar la guerra entre Israel i Hamàs a Gaza, després dels atacs del grup islamista del 7 d’octubre, més de 37.700 persones han mort i milers de cossos romanen sota la runa, segons el Ministeri de Sanitat de la Franja, controlat per Hamàs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.