Economia

ECONOMIA

L’enogastronomia, el més valorat pels turistes del Maresme

L’oferta d’activitats físiques a la comarca també obté una puntuació excel·lent

Restaurants i allotjaments aconsegueixen un notable

El turista tipus que visita la comarca del Maresme continua valorant com a principal atractiu la riquesa vinícola i gastronòmica del territori. La puntua amb la nota més alta, un 9,52 sobre 10. Aquest és el resultat de les enquestes obtingudes en el referencial sectorial Índex de Reputació Online (conegut com a iRON), que elabora el Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona. Les dades les ha donat a conèixer el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme. Els visitants, també, destaquen com a prioritats de la seva estada l’oferta d’activitats físiques, que aconsegueix un 9,24. Totes dues superen la mitjana de la demarcació de Barcelona.

En global, els recursos del Maresme obtenen un 8,53. Altres aspectes destacats a banda de l’enogastronomia i les activitats físiques son la natura amb un 8,78, la cultura amb un 8,66, les platges amb un 8,57 i les atraccions amb un 8,44, entre d’altres. Per arribar a aquestes conclusions, s’han recopilat les valoracions de més de 411.000 turistes, un 12,45% més que l’any anterior. Calella, Santa Susanna, Malgrat de Mar i Mataró han estat els municipis que han sumat més opinions, ja que també són els que més volum de turistes acullen durant tot l’any.

Pel què fa als establiments vinculats al sector turístic, els restaurants obtenen un 8,14 que puja fins al 8,85 en aquells que per la seva qualitat són referència i formen part del Club Gastronòmic. En els dos casos, la comarca també supera la mitjana de valoracions barcelonina “demostrant que el Maresme és una destinació altament valorada per la seva cuina i que compta amb una selecció d’establiments amb una reputació gastronòmica importantíssima. Finalment, els allotjaments són el sector que més volum d’opinions recull en comparativa amb els restaurants i els atractius turístics, amb més de 230.000 que atorguen un 7,86 segons el referencial iRON. Els ítems més ben valorats pels usuaris són el tracte del personal, que frega l’excel·lència, la ubicació de l’allotjament i la neteja de les i la neteja de les instal·lacions. Menció especial també pel que fa al preu i el confort, superant la mitjana de la regió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.