Economia

El càmping la Ballena Alegre vol ser referent de turisme regeneratiu

El càmping La Ballena Alegre, de Sant Pere Pescador, ha presentat avui el seu pla per convertir-se en una empresa que sigui un pol de regeneració del planeta. Batejat com a “Model Ballena”, inclou un seguit d’accions fins al 2030 per contribuir a impulsar el canvi en el món empresarial i generar impacte positiu a l’entorn.

La Ballena Alegre, considerat un referent en sostenibilitat dins del sector turístic europeu, dóna un pas més enllà i presenta un pla d’accions fins al 2030. Aquest pla, el “Model Ballena”, és pioner a Catalunya i a l’Estat Espanyol, i suposa un nou paradigma de gestió turística. Té per objectiu no només arribar a la neutralitat en emissions de carboni, sinó aconseguir que la seva activitat sigui també regenerativa del planeta i que aporti valor en el territori i en l’entorn des dels punts de vista econòmic, social, cultural i ambiental.

Han presentat el Model Ballena Toni Castellar, Lay Gainza i Àlex Trias, directors de La Ballena Alegre; Pep Subirats, director del Club de Vela Ballena Alegre; Orson Acosta, assessor en Sostenibilitat del càmping, i Francesc Buxeda, director de Comunicació.

“L’objectiu és convertir-nos en referent de turisme regeneratiu al sud d’Europa. Que les empreses vegin que és possible, rendible, i fins i tot més rendible que models convencionals”, ha afirmat Orson Acosta. Acosta ha explicat que el concepte de regeneració suposa entendre com funciona la natura per aplicar-ho a sistemes humans i a les organitzacions, i aconseguir un impacte positiu “glocal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.