Economia

economia

Criteria dobla la seva participació a Telefónica amb l’objectiu de ser el seu primer accionista

Iguala ara el pes del govern estatal i el grup saudita STC, però en breu els vol superar

Criteria ha doblat la seva participació a Telefonica fins al 9,99%, igualant el pes del govern central (que hi és present a través de la SEPI) i la del grup saudita STC, que fa prop d’un any va anunciar la intenció de fer-se amb el 9,9% del capital, una operació que necessita el permís del govern espanyol. El braç inversor de la Fundació La Caixa, però, ha avançat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que vol anar un pas més enllà i convertir-se en el primer accionista de Telefónica, informa l’ACN. Per això ha anunciat que s’ha proposat arribar fins al 10,01% de l’operadora adquirint accions addicionals tan bon punt obtingui les autoritzacions administratives necessàries per adquirir una participació indirecte a certes filials regulades de Telefonica.

En un comunicat enviat a la CNMV, el hòlding empresarial afirma que aquesta inversió té un “caràcter estratègic i de llarg termini” i remarca que contribuirà a “donar més estabilitat accionarial a l’operadora de telecomunicacions”, de la qual diu que és una “companyia essencial tant per al país com per al sector a nivell internacional”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.