Economia

EMPRESA

Roger Viusà deixa el Plaça del Vi 7 a mans dels germans Roca

El sommelier Roger Viusà es va acomiadar ahir al vespre dels clients del Plaça del Vi 7, el restaurant que ha regentat els últims tretze anys, amb una festa que va anunciar a través de les xarxes socials en què convidava tothom a assistir-hi: “Jo hi poso el menjar, vosaltres hi poseu el líquid.” El Plaça del Vi 7 quedarà, doncs, ara a mans del germans Roca, que ja eren socis seus en el negoci. Viusà ha fet un gir en la seva vida laboral deixant el negoci de la restauració per dedicar-se a la vinya i al vi. La seva marxa del projecte Plaça del Vi és un canvi de rumb que el portarà a menar unes vinyes que treballa ja des de fa un temps a l’Alt Empordà. Roger Viusà és un sommelier format al CETT de Barcelona. Entre d’altres va rebre el títol de Millor Sommelier d’Europa l’any 2007 i segon campió del món l’any següent, el 2008, per la Worldwide Sommelier Association.

Canvi de vida

Viusà comunicava ahir a través de les xarxes “un canvi de vida”. Una decisió “presa de fa temps”. Explicava que feia dos anys que ho estava madurant i que ara ha fet el pas. Viusà camina cap a un àmbit diferent de la restauració, tot i que s’endinsa del tot en l’elaboració vitivinícola. “Me’n vaig a fer vi”, descobria. Deixa enrere tretze anys que, confessava, havien estat “molt enriquidors”. Explicava que aquest no era un canvi sobtat, sinó fruit de la maduració, és a dir, que “no ha estat un canvi d’un dia per l’altre”.

L’any 2022 va agafar dues finques a Vilamaniscle i Vilajuïga, i va endinsar-se en el conreu de la vinya. De moment el projecte de Viusà està iniciant-se i, mentrestant, està vinificant a Pujol Cargol, a Masarac. “Fa un any –indicava– que soc aquest nou projecte, entre les pissarres de Vilamaniscle, Rabós, Colera i Llançà. Aquest és un projecte que em fa molta il·lusió. Hi poso molta il·lusió, i espero que la llum que hi poso jo em sigui retornada. Aquí els ritmes i els horaris seran molt diferents que els que he tingut en els últims vint anys.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.