Societat

societat

Més radars, controls d’alcoholèmia i vols d’helicòpter durant l’estiu

Trànsit incrementa les mesures per intentar reduir la sinistralitat

Després que aquest mes de juny 18 persones hagin mort a la carretera, vuit més que el 2023, trànsit ha decidit intensificar durant l’estiu els controls per distraccions, velocitat i alcoholèmia, els d’ITV a pesants i els vols d’helicòpter. També està previst la instal·lació de nous sistemes de radar en línia a prop de 200 quilòmetres de zones considerades de risc.

Malgrat les xifres de juny, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha recordat que la sinistralitat a les carreteres catalanes en els primers sis mesos de l’any ha experimentat una reducció del 22,3% respecte el 2009 i un 6% en relació amb l’any passat, el que s’han traduït en 67 víctimes mortals, 58 homes i 9 dones, que han mort en 61 accidents.

Elena ha dit que l’estiu és l’època de l’any de “major mobilitat”, tant interna, com de turistes estrangers i ha fet una crida a la “prudència i la moderació”.

Entre les mesures previstes hi ha algunes orientades a prevenir la sinistralitat entre els conductors de furgonetes i vehicles pesants. En concret es faran més controls d’ITV en carretera i més macrocontrols en vies d’alta capacitat. A banda, s’oferirà a aquests conductors la possibilitat de fer una formació voluntària. Aquesta mesura està especialment enfocada a aquells que provenen de fora de la Unió Europea, ja que els accidents amb conductors de països estrangers implicats han crescut un 100% passant de 33 a 66.

El director del Servei Català de Trànsit (SCT) Ramon Lamiel ha afegit que a més, es faran més campanyes amb controls de distracció, alcoholèmia, velocitat i motos i s’intensificaran els vols amb un helicòpter sobre els punts de major accidentalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.