Política

estats units

Biden aguanta la pressió mentre creixen les veus demòcrates perquè abandoni

El president dels Estats Units intenta salvar la seva complicada campanya per la reelecció després del desastrós paper en el debat amb Trump

El president dels Estats Units, Joe Biden, torna a la campanya per intentar salvar la seva candidatura per a la reelecció amb una agenda carregada d’actes, mentre cada vegada són més les veus dels seus companys de partit que reclamen que faci un pas enrere. Biden comença una setmana esgotadora amb dos mítings a l’estat de Pensilvània, abans de ser l’amfitrió de la cimera de líders de l’OTAN a Washington i continuar amb viatges per l’interior dels Estats Units. Serà una setmana que pot decidir el seu futur polític. Totes les mirades estaran pendents d’ell i d’una manera molt més implacable que abans arran del desastrós debat televisat que va protagonitzar amb Donald Trump. Arran del seu trist paper van començar a sorgir dubtes sobres les capacitats de Biden, de 81 anys, per continuar quatre anys més a la Casa Blanca. Des d’aleshores, el polític demòcrata ha intentat convèncer sense èxit als seus companys de partit que pot tornar a guanyar Trump.

Aquest diumenge en un acte de campanya a Filadèlfia (Pensilvània), Biden ha fet broma sobre la seva edat en reconèixer que no té 40 anys, ja que els va complir, per tot seguit assegurar que el món mira els Estats Units perquè “guiï les seves esperances”.

“Hem de recuperar la dignitat i l’esperança dels Estats Units i unir de nou” a la nació, va dir Biden en un intent per transmetre una imatge de fortalesa de la seva campanya durant un breu discurs després d’un servei religiós a l’església Mount Airy de Filadèlfia.

Tot i això, cada vegada són més els dirigents demòcrates que veuen difícil que guanyar les eleccions del pròxim de 5 novembre i també les veus que aposten per Kamala Harris, la vicepresidenta. Adam Schiff, representant demòcrata per Califòrnia, ha dit aquest diumenge que la vicepresidenta Kamala Harris podria guanyar “de manera aclaparadora” contra Trump, però és el president Biden qui ha de decidir si continua en la campanya com a candidat del Partit Demòcrata.

Interrogat per les enquestes que mostraven a Harris superant a Trump, si substituïa a Biden, el representant demòcrata per Califòrnia va dir en el programa Meet the Press de NBC News que pensava que seria una “presidenta fenomenal”.

“Crec que té l’experiència, el criteri i la capacitat de lideratge per ser una presidenta extraordinària”, ha dit Schiff a la moderadora Kristen Welker.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.