Medi ambient

Inspeccionen l’escull artificial davant les Cases d’Alcanar que es manté operatiu

Tècnics del Depar­ta­ment d’Acció Climàtica han ins­pec­ci­o­nat l’estat de l’escull arti­fi­cial situat davant de les Cases d’Alca­nar, el més meri­di­o­nal de Cata­lu­nya. La ins­pecció, feta amb l’embar­cació d’ins­pecció Llu­erna i el robot aquàtic Rov, ha permès cons­ta­tar que la infra­es­truc­tura de gestió pes­quera es manté ope­ra­tiva i que no ha variat la seva posició ini­cial des que es va ins­tal·lar el 1998.

El seu objec­tiu és imi­tar les carac­terísti­ques i fun­ci­ons dels esculls natu­rals, com ara pro­te­gir, rege­ne­rar i millo­rar les pobla­ci­ons d’espècies d’interès pes­quer i el seu eco­sis­tema. L’estruc­tura està for­mada per dos nuclis envol­tats per un seguit de bar­re­res de pro­tecció i es troba en una zona plana de fangs i sor­res fines, a un 18 metres de pro­fun­di­tat.

Trets esculls sub­mer­gits

Al lito­ral català, la Gene­ra­li­tat hi ha col·locats tretze àrees escu­llars. En con­cret, al Port de la Selva, l’Escala, l’Estar­tit, el Pas del Congo (Bla­nes-Sant Feliu de Guíxols), el Mas­nou, Vila­nova i la Geltrú, Cala­fell, Salou, el golf de Sant Jordi Nord i el golf de Sant Jordi Sud i l’Ampo­lla Els pròxims mesos, es con­ti­nuarà ins­pec­ci­o­nant la resta d’esculls per garan­tir que estan ubi­ca­des cor­rec­ta­ment, que no s’han col­gat a la sorra o que els cor­rents no les han tras­lla­dat o bol­cat. També per com­pro­var que es van colo­nit­zant de fauna i flora bentònica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.