Societat

Estat espanyol

Una patrullera de la Guàrdia Civil aborda una llanxa amb migrants per aturar-la

ONG de Melilla i el Marroc exigeixen que s’investigui l’incident

Fonts del cos policial asseguren que en l’incident no s’han produït ferits

Organitzacions de defensa dels drets humans de Melilla i el Marroc han demanat que s’investigui una arriscada actuació de la Guàrdia Civil per interceptar una barca amb migrants que intentava entrar de manera irregular a l’enclavament espanyol al nord d’Àfrica.

En un vídeo que ha circulat en les últimes hores a les xarxes socials es veu com una llanxa ràpida del cos policial espanyol persegueix a gran velocitat una embarcació més petita i, finalment, hi passa per sobre. Aparentment, una persona cau de la pastera com a conseqüència de la topada.

Segons l’entitat Solidary Wheels , l’incident va passar cap a les quatre de la tarda de diumenge, 25 d’agost, davant la costa de Melilla, a l’altura de la Playa Nueva d’Horcas Coloradas. En un comunicat, l’ONG explica que una llanxa de la Gendarmeria marroquina i una altra del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil van perseguir la embarcació en aigües territorials espanyoles.

El grup ha exigit que s’obri una investigació i ha demanat una explicació detallada de l’actuació de la Guàrdia Civil. També reclama conèixer quantes persones navegaven a l’embarcació interceptada, quantes d’elles van haver de ser rescatades i en quin estat es troben. També vol saber quin és el parador d’aquestes persones i si han estat retornades al Marroc “en calent”, a més d’una explicació de la presència de la llanxa marroquina en aigües espanyoles.

La Delegació del Govern espanyol a Melilla va confirmar dilluns que la Guàrdia Civil va avortar diumenge un intent d’entrada per Aguadú i va assegurar que la intervenció no va provocar ferits. Segons fonts del cos consultades per l’agència Efe, els immigrants van caure a l’aigua i van ser atesos al moment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.