Ciència

Elon Musk: poder i polèmica en la IA

Audàcia i controvèrsia marquen el seu impacte en el futur de la IA i les topades amb experts com Yan LeCun

En el camp de la intel·ligència artificial, Elon Musk ha estat un ferm defensor de la seva regulació i ha expressat preocupacions sobre els perills que pot comportar. És conegut per la seva posició alarmista, advertint que la IA podria representar un risc existencial per a la humanitat si no es controla adequadament. Aquesta visió ha provocat discussions i debats amb altres experts del camp, incloent Yan LeCun, amb qui ha tingut intercanvis intensos a la xarxa social X (Twitter).

Musk va ser un dels cofundadors d’OpenAI el 2015, una organització creada per garantir que la IA beneficiï tota la humanitat, però es va distanciar de l’organització el 2018, citant diferències filosòfiques amb Sam Altman i altres membres de la direcció. Musk sosté que la missió inicial d’OpenAI s’ha desviat, especialment després de la transició cap a un model híbrid entre organització sense ànim de lucre i empresa amb ànim de lucre.

Musk és conegut per les seves contribucions a diverses indústries tecnològiques. Com a CEO de Tesla, ha estat al capdavant de la revolució dels vehicles elèctrics, impulsant l’adopció massiva de tecnologies sostenibles. A SpaceX, desenvolupa coets reutilitzables amb l’objectiu final de fer possible la colonització de Mart. A Neuralink, explora la interfície entre el cervell humà i les màquines per millorar les capacitats humanes i tractar malalties neurològiques.

Musk ha continuat impulsant els seus projectes personals, com el desenvolupament del sistema de transport Hyperloop i l’expansió de les capacitats de Tesla en l’àmbit de l’energia renovable. Després de l’adquisició de Twitter, Elon Musk va implementar diversos canvis significatius, incloent-hi la reestructuració de la direcció i la introducció de noves polítiques de moderació de contingut. Va anunciar la seva intenció de transformar Twitter en una plataforma per a la “llibertat d’expressió”, tot i que això ha generat controvèrsia per les seves decisions sobre la restauració de comptes suspesos i la desinformació.

Pel que fa als robots, ha liderat el desenvolupament de robots avançats a través de Tesla, amb la presentació del prototip del robot humanoide Optimus. Aquest robot està dissenyat per realitzar tasques repetitives i perilloses, amb l’objectiu d’augmentar la productivitat i millorar la seguretat laboral.

Amb xarxa social pròpia
Nascut a Pretòria, Sud-àfrica, el 1971. Va estudiar economia i física a la Universitat de Pennsilvània. CEO de SpaceX, Tesla, Neuralink i The Boring Company, va ser cofundador de PayPal i OpenAI.
El més ric del món
És un dels homes més rics del món, amb una fortuna que sovint fluctua però que generalment es manté entre les primeres posicions. Té dotze fills amb tres dones diferents. Amb la seva primera esposa, Justine Wilson, en té cinc: uns bessons i uns trigèmins. Amb la cantant Grimes (Claire Boucher), en té tres. Té dos bessons i un fill més amb Shivon Zilis, executiva de Neuralink.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.