Política

pròxim orient

Israel i Hezbol·là intensifiquen els atacs mutus

L’exèrcit israelià detecta 115 “amenaces aèries” procedents de la milícia xiïta

Israel i el Líban han intensificat les darreres hores els atacs mutus. L’exèrcit israelià ha anunciat aquest diumenge que està atacant objectius de Hezbol·là al Líban, després de detectar el llançament de “115 amenaces aèries” per part del grup xiïta cap al nord d’Israel en les últimes hores. “Els atacs de l’exèrcit continuaran i s’intensificaran”, han avisat les forces israelianes en un comunicat, recollit per Efe.

La milícia libanesa ha reivindicat els atacs d’aquest diumenge i de la nit passada contra la zona de Haifa, on les autoritats han suspès les classes, i ha dit que anaven dirigits contra una fàbrica d’armament israelià i una base militar. Almenys dues persones han resultat ferides lleus i una està en estat moderat després de rebre impactes de metralla a la zona, segons ha informat el servei d’emergències israeliana Magen David Adom (MDA).

Segons Hezbol·là, els atacs són una “resposta inicial” a les explosions de milers de dispositius de comunicació del grup aquesta setmana, atribuïdes a Israel, i que van deixar més de trenta combatents morts.

El portaveu per a la premsa internacional de l’exèrcit israelià, Nadav Shoshani, ha destacat que milers de nens del nord d’Israel no han pogut anar a classe aquest diumenge, poc després del començament de l’any escolar, pels atacs de Hezbol·là, i ha recordat que unes 60.000 persones continuen vivint evacuades des d’octubre, la qual cosa ha qualificat d’“intolerable”.

“Hezbol·là és responsable de la situació en la qual estem. Ells van començar això, sense provocació, el 8 d’octubre”, ha assegurat el portaveu.

Israel ha intensificat els seus atacs contra el grup libanès aquesta setmana, i divendres va matar almenys setze combatents, entre els quals dos comandants, en un bombardeig a Beirut en el qual també van perdre la vida tres menors i set dones, segons les autoritats libaneses, que han elevat el nombre total de víctimes mortals a 45.

La situació fa témer l’esclat d’una guerra oberta a la regió, malgrat que Hezbol·là ha avisat que no vol entrar en un conflicte a gran escala i que els seus atacs s’aturaran si s’aconsegueix un acord d’alto-el-foc a Gaza.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.