Política

guerra a europa

Zelenski reclama més compromís per part dels Estats Units

Els freqüents retards en el lliurament de les armes promeses han portat a una creixent decepció entre els ucraïnesos

Ucraïna espera més suport per a la fase crucial de la guerra, així com més claredat per part dels Estats Units sobre l’abast del seu compromís.

Aquesta petició coincideix amb l’inici aquest dilluns de la visita que el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, realiza als Estats Units, on té previst presentar el seu pla de victòria.

Els pròxims mesos seran decisius, ha subratllat el president ucraïnès a la seva arribada als Estats Units, on preveu abordar el seu pla amb el president Joe Biden i amb els dos candidats presidencials, així com amb líders d’altres països que han acudit a l’Assemblea General de Nacions Unides.

Segons Zelenski, Ucraïna sap què ha de fer per a derrotar Rússia i aconseguir una pau justa, basada en el restabliment de la seva integritat territorial i en garanties de seguretat.

No obstant això, la pregunta de si la determinació dels aliats del país és igual que la seva pròpia voluntat de lluitar, que persisteix malgrat totes les dificultats acumulades durant la guerra, roman oberta per a molts a Ucraïna.

Petició de claredat

“Els americans han de formular clarament el principal objectiu del seu suport a Ucraïna. Una vegada que se sàpiga, tota la resta, les eines necessàries per a aconseguir-ho, quedaran clares”, ha declarat a Efe Oleksandr Merezhko, cap de la Comissió d’Afers exteriors del Parlament ucraïnès.

Al seu judici, la frase emprada sovint de fer costat a Ucraïna “el temps que faci falta” continua tenint poca substància.

Els Estats Units podrien posar fi als dubtes reafirmant el seu compromís amb la implementació de la fórmula de pau ucraïnesa, ha assenyalat el diputat del partit governamental Servidor del Poble.

Els freqüents retards en el lliurament de les armes promeses han portat a una creixent decepció entre els ucraïnesos respecte a la fiabilitat dels seus socis.

Molts tenen expectatives moderades respecte a un increment en el suport militar després de la visita de Zelenski, tot i que existeix l’esperança que l’operació en Kursk i la reacció relativament moderada de Rússia, que contrasta amb les seves amenaces nuclears, pot portar a Washington a actuar amb major rapidesa i atreviment.

Si Occident no incrementa el seu suport, Ucraïna seguirà centrada en reduir el potencial bèl·lic de Rússia atacant els magatzems russos de munició i altres objectius militars, va escriure l’analista Iván Kirichevski.

La capacitat d’usar míssils occidentals de llarg abast contra el territori enemic seria particularment útil en aquest context.

Encara que els Estats Units ha dubtat durant llarg temps sobre si ha d’aixecar aquesta restricció, la decisió pot prendre-la el president sortint Biden després de les eleccions, quan tingui finalment “les mans lliures”, va apuntar Merezhko. “Espero que aviat mostri coratge polític”, va emfatitzar el diputat ucraïnès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.