Economia

economia

Tensió i càrregues entre grups de manifestants i Mossos a l’entrada de The District

L’organització assegura que respecta les protestes i els convida a conèixer les propostes dels inversors

Prop d’un centenar de manifestants també han entrat al Districte Administratiu de la Generalitat

La primera jornada de la nova edició de The District, que se celebra des d’aquest dimecres a l’Hospitalet de Llobregat, s’ha iniciat amb enfrontaments entre grups de manifestants contraris a la celebració del saló i els agents antidisturbis dels Mossos d’Esquadra. Més d’un centenar de membres d’associacions a favor del dret de l’habitatge, entitats ecologistes i sindicats s’han concentrat des de primera hora a l’accés sud del recinte de Fira de Barcelona contra la celebració d’una nova edició de The District. Allà, s’hi han trobat una forta presència dels Mossos d’Esquadra que ha evitat que els manifestants s’acostessin a la porta de l’accés sud i que han ampliat el cordó policial respecte edicions anteriors, ara situat a l’estació de FGC Europa Fira. Davant d’aquesta situació, els manifestants han optat per desplaçar-se en tren fins a l’estació de Fira -un altre punt d’accés al recinte en transport públic- però després tornar de nou enrere. Mentrestant, ha cridat consignes com ’Fora especuladors, dels nostres barris’ i contra el congrés, que aquest any arriba a la seva tercera edició. Un cop han tornat, han intentat tornar a entrar a la fira sens èxit i s’han dirigit a l’interior del centre comercial de Gran Via 2, des d’on han continuat la marxa en sentit Barcelona.

El director general de The District, Albert Planas, ha assegurat que des del saló respecten “totes” les protestes i ha convidat les entitats a escoltar les propostes dels inversors. Segons fonts policials, segons informa l’ACN, no hi ha detinguts i només s’ha fet alguna identificació.

Canvi d’escenari

Prop d’un centenar de manifestants que no han pogut accedir al recinte firal de Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat, han irromput finalment al Districte Administratiu de la Generalitat, situat al carrer Foc i a pocs metres dels pavellons de Fira de Barcelona. El grup ha entrat cridant consignes a favor del dret a l’habitatge com ’Gent sense casa, cases sense gent’ i alguns d’ells han accedit fins a la primera planta de l’edifici, on han exigit parlar amb algun responsable del Govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.