Política

guerra a europa

Rússia prohibirà les adopcions en països que permeten la transició de gènere

Moscou ja va prohibir el 2023 les transicions de gènere i les adopcions per part de persones transgènere

Els diputats russos han votat el dimecres en primera lectura un projecte de llei que prohibeix l’adopció de nens russos per ciutadans de països que permeten la transició de gènere. Aquest fet s’interpreta com a part del gir ultraconservador que segueix Rússia.

El president rus, Vladímir Putin, és partidari d’una postura conservadora en qüestions socials perquè ho considera una extensió de la seva lluita contra Occident.

Aquesta prohibició afecta els ciutadans de països que permeten “el canvi de sexe mitjançant intervenció mèdica, inclòs l’ús de medicaments”, així com la modificació del gènere indicat en els “documents d’identitat”, segons la legislació. El seu objectiu és impedir “tota adopció de nens russos per representants de comunitats LGTB”, segons el text explicatiu que acompanya el projecte de llei. En total 397 diputats van votar a favor d’aquest text i només un en contra.

Els diputats que van impulsar aquest projecte volen evitar que els pares adoptius puguin “canviar de sexe” o “canviar el sexe del nen adoptat”, qui, segons ells, ha de ser “criat en una família tradicional”.

Rússia va aprovar el juliol de 2023 una llei que prohibeix les transicions de gènere i veta que les persones transgènere puguin adoptar nens.

Des de 2013 el país ja prohibia l’adopció a parelles homosexuals estrangeres o a ciutadans no casats de països on el matrimoni entre persones del mateix sexe és legal.

Per a entrar en vigor, el projecte de llei ha de ser aprovat en altres dues lectures en la Duma, després pel Consell de la Federació (cambra alta) i ser promulgat per Putin. Aquests dos últims passos són una simple formalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.