Política

guerra a europa

Zelenski alerta a l’Assemblea General de l’ONU que Putin vol atacar centrals nuclears a Ucraïna

El president ucraïnès reclama un acord de pau “just i real” per al seu país

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha alertat en un discurs a l’Assemblea General de les Nacions Unides que Rússia prepara un atac contra centrals nuclears d’Ucraïna per desconnectar-les de la xarxa energètica. En la seva intervenció aquest dimecres al matí a Nova York, Zelenski ha advertit del risc d’un “desastre nuclear” que pot afectar de retruc els països europeus. A més, ha lamentat que el 80% del seu sistema energètic ja ha quedat afectat pels atacs russos de les últimes setmanes. “Així és com Putin es prepara per a l’hivern”, ha reblat. D’altra banda, Zelenski ha reclamat un acord de pau “just i real” per al seu país.

En aquest sentit, el líder ucraïnès ha avisat que no acceptarà un pacte que no tingui en compte els seus interessos, tot criticant que hi hagi països que estiguin proposant “alternatives” al seu pla de pau per “augmentar el seu propi poder”. “No hi haurà una pau justa sense Ucraïna”, ha remarcat Zelenski que, després d’intervenir al Consell de Seguretat de l’ONU, ha lamentat que aquest organisme multilateral és incapaç de resoldre el conflicte pel vet de Rússia, un dels cinc membres permanents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.