Política

comissió europea

Brussel·les assegura que Geòrgia “ha perdut el seu rumb” i s’“ha allunyat” de la Unió Europea

La Comissió Europea es mostra contrària a la “llei d’agents estrangers” recentment aprovada per Tbilisi

La Comissió Europea (CE) ha dit aquest dilluns que Geòrgia, país candidat a entrar a la Unió Europea (UE), “ha perdut el rumb” i s’“ha allunyat” del club comunitari amb mesures com la llei sobre la influència estrangera, que preveu la declaració anual d’ingressos per part de les ONG i mitjans de comunicació que rebin més del 20% d’ajuda procedent de l’exterior.

“Clarament, amb la llei d’agents estrangers i una altra sèrie d’esdeveniments, Geòrgia ha perdut el seu rumb i s’ha allunyat de la Unió Europea”, ha declarat el director general de la Comissió Europea per a Veïnatge i Negociacions d’Ampliació, Gert Jan Koopman, davant la comissió d’Afers exteriors del Parlament Europeu.

L’anomenada per l’oposició “llei russa” o “llei d’agents estrangers” busca, segons els seus detractors, coartar la llibertat de premsa i fer callar als opositors.

El director general de l’Executiu comunitari ha especificat, no obstant això, que la població de Geòrgia “no s’ha allunyat” de la UE. “La qüestió que estem abordant són les polítiques del govern, que han anat en contra dels valors de la UE”, ha dit, i ha recordat que en la cimera de líders dels Vint-i-set celebrada a la fi de juny els mandataris ja van indicar que “de facto” el procés d’adhesió de Geòrgia “s’ha estancat”.

Koopman ha expressat avui que des del club comunitari continuen sent “molt explícits” a l’hora de proporcionar directrius sobre el que fa falta per a corregir la situació a Geòrgia.

“És molt clar que un factor crític haurà de ser la retirada de la llei d’agents estrangers que va en contra dels valors de la UE. (...) Tenim un veritable problema amb el curs de les polítiques del govern”, ha asseverat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.