Societat

Brasil

Un incendi afecta la façana de l’emblemàtic edifici Copan de São Paulo

El foc ha estat controlat pels bombers i cap persona ha resultat ferida

Un incendi ha afectat aquest dijous l’emblemàtic Copan de São Paulo (Brasil), un dels edifici residencials més coneguts de la ciutat, que va ser dissenyat pel conegut arquitecte brasiler Oscar Niemeyer.

El foc ha començat cap a les quatre de la torada hora local i ha afectat el pis 22. Els bombers de São Paulo hi han treballat amb nou dotacions i vint efectius. El foc, que ha pogut ser controlat un parell d’hores després, no ha provocat ferits. No obstant això, ha obligat a desallotjar part de l’edifici, ubicat al centre de la ciutat, i a tallar diverses avingudes properes.

L’incendi s’ha originat a l’estructura de l’immoble, possiblement en una junta de dilatació, i no ha afectat cap habitatge, segons han confirmat els bombers. Les juntes de dilatació es posen entre dues peces d’una construcció per absorbir les dilatacions i les contraccions generades per variacions de temperatura.

L’edifici Copan, inaugurat el 1966, és una de les obres més famoses de Niemeyer, que el va projectar amb Carlos Alberto Cerqueira Lemos. És una torre de 35 plantes que destaca per la seva façana ondulada i que està considerada com un dels principals exponents de l’arquitectura moderna del Brasil.

El bloc té al voltant de 1.200 apartaments i allotja uns cinc mil residents. Actualment està cobert per una tela de protecció, ja que s’hi estan duent a terme treballs per restaurar la façana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.