Política

pròxim orient

Israel ataca per primer cop Trípoli

L’exèrcit israelià estén l’abast de l’ofensiva al Líban i augmenta el nombre de víctimes civils

L’exèrcit israelià ha atacat aquest dissabte, per primer cop, la ciutat de Trípoli, al nord del Líban després d’una bombardeig que ha afectat els suburbis de Beirut i de noves incursions terrestres al sud del país. Segons ha informat Reuters, un responsable de Hamàs, la seva dona i dos fills van ser assassinats en l’atac en un camp de refugiats palestins a Trípoli.

Israel ha ampliat l’abast dels atacs al Líban les últimes setmanes després de gairebé un any d’intercanvi de foc amb Hezbol·là que, inicialment s’havia concentrat a la zona fronterera entre Israel i el Líban, que tenia lloc en paral·lel a la guerra d’Israel contra Hamàs.

Israel ha eliminat gran part els principals dirigents de Hezbol·là, inclòs el qui va ser el seu líder Sayyed Hassan Nasrallah en un atac aeri el 27 de setembre.

Els atacs israelians estan deixant un gran nombre de víctimes civils al Líban. Segons el govern d’aquest país, aquest any ja han mort més de 2.000 persones víctimes de l’exèrcit israelià, la major part de les quals les dues darreres setmanes. També han augmentat els atacs contra equips mèdics i instal·lacions, entre les quals les de la Creu Roja Libanesa, hospitals públics i treballadors de rescat afiliats a Hezbol·là. A més, més d’1,2 milions de libanesos han hagut de marxar de casa. Les Nacions Unides diuen que la majoria dels refugis de desplaçats al país estan plens. Molts desplaçats havien anat al nord del país, a Trípoli o a la veïna Síria per fugir del foc israelià, però un atac de divendres va fer tancar el principal pas fronterer entre el Líban i Síria.

El portaveu de l’ONU Stephane Dujarric ha qualificat la matança de civils libanesos de “totalment inacceptable”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.