Política

guerra a gaza

Macron demana que es deixi de subministrar armes a Israel

El president francès demana que no es repeteixi la situació de Palestina al Líban

El president francès, Emmanuel Macron, ha demanat que es deixi de subministrar armes a Israel que serveixin per atacar la Franja de Gaza, seguint l’exemple de França, i ha manifestat que “no es lluita contra el terrorisme sacrificant a la població civil”. “Crec que, avui dia, la prioritat és que tornem a una solució política, que deixem d’enviar armes [a Israel] per dur a terme els combats a Gaza. França no ho fa”, ha dit Macron, en una entrevista difosa aquest dissabte a la ràdio France Inter de la qual s’ha fet ressò Efe.

Macron no ha citat els països que ha de deixar de vendre armament a l’Estat hebreu, però els Estats Units n’és, amb diferència, el principal proveïdor. El mandatari francès recorda que el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha ignorat part de la comunitat internacional.

“Crec que no som escoltats. L’hi he tornat a dir al primer ministre Netanyahu i crec que és un error, un error també per a la mateixa seguretat d’Israel perquè veiem en les opinions públiques de la regió un ressentiment que està naixent”, sosté Macron. El president francès considera que l’objectiu és “evitar una escalada” a la regió i ha tornat a insistir que “el Líban no pot convertir-se en un nou Gaza”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.