Política

guerra a gaza

L’homenatge a les víctimes del 7 de juny serà limitat

Les autoritats israelianes volen minimitzar els riscos en la commemoració d’un any de l’atac de Hamàs

L’homenatge civil per l’aniversari dels atacs de Hamàs del 7 d’octubre es farà davant una audiència limitada, en lloc de davant el gran públic per al qual s’havia planejat, a causa de les restriccions a reunions vigents a Israel per l’actual situació de seguretat al país, segons ha anunciat l’organització. “La cerimònia d’homenatge nacional al parc dels jardins de Yehoshua es mantindrà en presència d’una quantitat limitada de familiars”, diu el comunicat difós pels organitzadors dissabte i recollit per Efe.

L’organització ha animat els qui tenien entrades per a l’esdeveniment a veure la cerimònia “a la seva àrea residencial de manera comunitària i sumar-s’hi a les 19.10 per a un minut de silenci en solidaritat amb les famílies que seran al parc”.

La cerimònia serà dilluns 7 d’octubre a les 7.00 hora local i commemorarà l’atac de milicians palestins de Gaza que, liderats per Hamàs, van matar gairebé 1.200 israelians i van segrestar-ne 251 més –dels quals 97 continuen a la Franja, i les forces armades estimen que una trentena estan morts.

En aquests moments, les reunions a l’àrea on se celebra l’esdeveniment estan limitades a mil assistents per l’actual situació de seguretat d’Israel, marcada per la guerra de l’exèrcit contra Hezbol·là al Líban i el recent atac iranià contra el territori israelià dimarts passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.