Societat

Mataró es conjura per frenar els botellots el cap de setmana a la zona d’oci nocturn

Més presència policial per controlar el consum d’alcohol a la via pública als entorns de la zona d’oci nocturn del barri de Pla d’en Boet de Mataró, on els veïns es queixen fa temps de l’incivisme i les molèsties que els ocasiona la concentració de joves que queden a carrers i places per fer botellots abans d’entrar a les discoteques i locals de la zona. “La festa comença al tren, on ja venen animats, i continuen caminant fins arribar al barri”, explica la presidenta de l’associació de veïns de Pla d’en Boet, Remei Merchán, que es queixen del soroll i els crits que fan els joves als portals i les places hores abans d’entrar als locals de nit. Segons els veïns, la pressió policial de les darreres setmanes ha servit per calmar els ànims i “tot està més tranquil”, però asseguren que no es pot quedar en un fet puntual i demanen que es faci complir la normativa per prohibir beure a la via pública. “No ens quedarem de braços plegats, perquè cada estiu és pitjor i són grups més grans”, diu la portaveu veïnal sobre el fenomen del botellot.

Des del setembre, la policia local ha fet nous dispositius al veïnat amb un total de 333 identificacions i 134 denúncies per consum d’alcohol a l’espai públic. El primer mes d’aquests operatius, es van denunciar 29 persones per tinença de drogues, 5 per possessió d’objectes perillosos, 9 per infraccions de trànsit i 6 per incompliments de l’ordenança de civisme i es va detenir una persona. La regidora de Seguretat, Núria Moreno, manté que s’han fet inspeccions als establiments del barri per controlar que no venen alcohol a partir de les 10 de la nit, com marca l’ordenança municipal. “Volem frenar aquest consum d’alcohol al carrer i l’impacte que té en el descans dels veïns”, defensa la regidora en relació amb les reiterades queixes veïnals per les molèsties i la brossa que s’acumula als portals i les places.

Controlats pel dron

El darrer operatiu policial va tenir patrulles mixtes de la policia local i els Mossos d’Esquadra. Es va fer servir el suport d’un dron per sobrevolar els grups de joves que surten de l’estació de tren per anar a peu fins al polígon i controlar des de l’aire els punts concrets on s’aturen a fer els botellots. “Ens assenyala la ruta i els espais on es troben per desplaçar les unitats policials i aixecar actes per sancionar”, diu Moreno del darrer operatiu a la zona residencial, que es va fer de manera “intensiva” per dissuadir de consumir alcohol a la via pública. Durant la nit, també es van fer inspeccions a vuit locals, on es van detectar infraccions com ara fer activitats musicals sense llicència, no disposar de comptadors automàtics d’aforament, no tenir documentació i cartells relacionats amb la protecció del consumidor i permetre el consum de tabac (catximbes) a l’interior del local.

L’Ajuntament també està pendent de l’autorització d’Interior per posar en funcionament les càmeres que es van instal·lar a les rotondes del polígon, amb una visió de 360 graus, per tenir més control de la inseguretat i l’incivisme a la zona del polígon on hi ha els locals d’oci nocturn. Mataró atrau cada cap de setmana unes 10.000 persones a l’àrea del polígon on hi ha més d’una vintena d’establiments dedicats a l’oci nocturn. Es calcula que un 75% d’aquests joves provenen de fora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.