Societat

societat

Crida a la solidaritat del Banc dels Aliments per una reducció de les aportacions del 20%

Calen 16.000 voluntaris per cobrir els 2.200 llocs on es recolliran aliments per al Gran Recapte, el 22 i 23 de novembre

El Banc d’Aliments ha constatat dos factors que provoquen que aquest any les seves previsions de recollida d’aliments hagin baixat entre un 15 i un 20% respecte l’any anterior. D’una banda, han deixat d’arribar les aportacions de la Unió Europea i de l’altre els comerços s’han tornat més eficients i per tant el malbaratament d’aliments que acabava en el Banc dels Aliments també s’ha reduït Davant d’aquestes previsions. Davant d’aquests previsions, avui, en la presentació de la campanya per al Gran Recapte d’enguany, que se celebrarà el 22 i el 23 de novembre, tant la directora del Banc dels Aliments, Elisabet Viladomiu, com el representant dels quatre Bancs d’Aliments de Catalunya, Lluís Fatjó-Vilas, han fet una crida a la solidaritat per aconseguir superar els 5,8 milions d’euros aconseguits en la campanya de l’any passat. “Hem d’intentar superar la xifra de l’any passat”, ha subratllar Viladomiu, que ha explicat que calen 16.000 els voluntaris per cobrir els 2.200 punts on es recolliran aliments per a la campanya solidària.

Fatjó-Vilas ha recordat que “la pobresa està al nostre entorn” i que és important ser conscient d’aquesta realitat a l’hora de ser solidaris.

Amb l’eslògan ’Menja’t les excuses’, el Gran Recapte d’enguany tornarà a tenir un format mixt, amb recollida d’aliments als establiments i donacions econòmiques per a la compra posterior de productes alimentaris. Des d’aquest dimecres es posa en marxa la crida al voluntariat i també es poden fer ja les donacions econòmiques a través de la pàgina web o del sistema Bizum, dos canals que es mantindran oberts fins al 5 de desembre.

En la campanya d’enguany participen 27 cadenes d’establiments alimentaris, ja sigui com a punt de compra i recollida física d’aliments o com a punt de recollida mixt, és a dir, tant d’aliments com econòmic. Els aliments es començaran a classificar des del 23 de novembre i els dies posteriors i es començaran a distribuir a la xarxa d’entitats socials a partir del 25 de novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.