Política

moldàvia

El 54,5% dels moldaus a favor de l’ingrés a la UE, segons sondeig

L’actual presidenta, Maia Sandu, defensa la integració del país a la Unió Europea

El 54,5% dels moldaus que acudiran a les urnes diumenge que ve marcarà la casella del “Sí” en el referèndum sobre la integració de Moldàvia a la Unió Europea (UE), segons un sondeig d’iData Intel·ligent publicat aquest dijous en mitjans moldaus.

El 32,4% dels enquestats es va declarar contrari al fet que aquesta antiga república soviètica, enclavada en entre Ucraïna i Romania, s’incorpori a la UE, mentre que el 13,1% restant no va contestar a la pregunta.

La presidenta moldava, Maia Sandu, que aspira a la reelecció en els comicis que se celebraran juntament amb el referèndum, va convocar la consulta per a incloure en la Constitució del país la inclusió de l’adhesió a la UE com a objectiu nacional.

Moldàvia, igual que Ucraïna, va rebre l’estatus de país candidat a la UE el juny de 2022.

Segons un anterior sondeig d’iData Intel·ligent, el 67% dels participants en l’enquesta asseguraven que acudiran a les urnes per a votar en el referèndum del pròxim diumenge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.