Política

europa de l'est

Els moldaus rebutgen en referèndum constitucional l’ingrés a la UE

La liberal Maia Sandu guanya les presidencials, però caldrà una segona volta

Els moldaus han rebutjat aquest diumenge l’ingrés a la Unió Europea (UE) en un referèndum constitucional boicotejat pels candidats prorussos, segons informa Efe. Segons la Comissió Electoral Central, amb poc més del 30% dels vots escrutats, un 43,14% dels electors han votat a favor del ‘sí’, però un 56,86% s’han pronunciat contra la integració europea.

Els moldaus tenien aquest diumenger una doble cita electoral. A banda de decidir si avançaven pel camí cap a la integració al bloc comunitari europeu enmig de la invasió russa de la veïna Ucraïna, l’antiga república soviètica celebrava eleccions presidencials. Segons les dades oficials preliminars facilitades per la comissió electoral i recollides per Efe, l’actual presidenta, la liberal Maia Sandu, hauria guanyat els comicis, però no hauria aconseguit la majoria absoluta, per la qual cosa haurà de disputar una segona volta.

D’acord amb els resultats preliminars, Sandu s’enfrontarà a l’exfiscal general Alexandr Stoianoglu, considerat el candidat del Kremlin. Amb el 42,36% del vot escrutat, Sandu hauria aconseguit el 34,93% dels vots; mentre que el prorús Stoianoglu hauria rebut el 30,53% de les paperetes. En tercera posició quedaria l’oligarca Renato Usatii, amb el 15,15% dels suports.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.