Economia

‘Reimagine Textile’ premia la innovació i la sostenibilitat del sector a Mataró

La trobada Reimagine Textile ha reconegut un any més els millors projectes d’innovació en el sector tèxtil. Els guanyadors d’aquesta edició van ser Moosby, en la categoria de model de negoci digital, per la seva proposta de compra immersiva. L’empresa Guaype, va rebre el premi de sostenibilitat i economia circular, per la seva capacitat de crear mobiliari urbà a partir de residus tèxtils. El guanyador en la categoria de tèxtil funcional va ser Onemore, per desenvolupar accessoris innovadors per al CrossFit. Els premiats van rebre 3.000 euros, una subvenció del 50 % per un any d’estada a la incubadora del programa Reimagine Textile, accés al Fab Lab i serveis d’assessorament d’Eurecat, així com una subscripció gratuïta d’un any com a socis del gremi Asegema.

Més sostenibles

Aquesta edició es va centrar en exemples concrets d’empreses que ja aposten per la sostenibilitat. Entre els projectes destacats, la start-up Run To Wear va presentar el seu passaport digital, una eina que permet identificar la traçabilitat de cada peça de roba, facilitant-ne la verificació de la sostenibilitat i promovent el reciclatge. Clo3D, per la seva banda, va mostrar com els Digital Twins poden agilitzar els processos de producció i optimitzar les sessions de fotografia.

Reimagine Textile és un projecte clau per fomentar nous models de negoci sostenibles, potenciar la innovació en materials i tecnologies, i promoure el retorn de la producció local, tot contribuint a la reindustrialització del territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.