Societat

societat

Canvi al codi civil per fer possible la presa de decisions dels discapacitats

El Govern impulsa un projecte de llei per reformar el Codi Civil català amb l’objectiu de permetre la presa de decisions de les persones discapacitats per mitjà d’un mínim suport extern en comptes de les situacions actuals de tutela. Representants de les entitats Dincat, Encaix i la Coordinadora Tutelar impulsores del canvi han esmorzat amb el president Salvador Illa; la consellera de Drets Socials i Inclusió, Mònica Martínez Bravo; i el conseller de Justícia, Ramon Espadaler, abans de la reunió del consell executiu que ha aprovat el projecte de llei. Segons informa ACN, les entitat han celebrat l’impuls donat al canvi normatiu però han demanat al Govern que la llei s’acompanyi de recursos econòmics i protocols concrets per a cada situació. A la compareixença de govern, la portaveu Sílvia Paneque ha informat que la reforma pot afectar al voltant de 10.000 persones i les seves famílies.

La reforma permetrà canviar completament el títol II del llibre segon del Codi Civil per adaptar-lo a la Convenció de Nova York de l’any 2006, que planteja la substitució dels procediments d’incapacitació i les figures de tutela i curatela per un procediment basat en les voluntats i les preferències de la persona discapacitada per mitjà del suport, i no de l’actual substitució en la presa de decisions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.