Política

Estat espanyol

El Suprem desestima dues querelles contra Montero per parlar sobre el frau fiscal de la parella de Díaz Ayuso

L’alt tribunal considera que la ministra d’Hisenda no va cometre un delicte de revelació de secrets perquè la informació ja s’havia fet pública

Els magistrats entenen que es va limitar a donar “la seva opinió”

El Tribunal Suprem (TS) espanyol ha rebutjat admetre a tràmit dues querelles contra la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, per unes declaracions sobre el frau fiscal presumptament comès per Alberto González Amador, parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

El passat 12 de març, Montero va demanar explicacions a la presidenta madrilenya sobre si vivia “en un pis pagat amb un frau a la hisenda pública i que es va pagar amb les comissions respecte de les mascaretes en la pitjor situació de pandèmia que ha tingut aquest país”. L’Associació Liberum i la Fundació Foro Libertad i Alternativa, respectivament, van acusar la ministra de revelar amb finalitats polítiques secrets de la causa contra González Amador. Aquestes entitats consideraven que les paraules de Montero implicaven que havia accedit sense autorització a fitxers o registres públics i s’havia apoderat de dades personals i reservades sobre l’empresari madrileny, o bé algú que hi havia accedit els hi havia facilitat, i que havia utilitzat la informació per a finalitats polítiques tot coneixent el seu origen il·lícit. A més, afirmaven que Montero havia accedit a la informació fent valer el seu càrrec de ministra d’Hisenda.

La Sala Penal del TS ha acordat no admetre les querelles en considerar que la titular d’Hisenda no va cometre cap delicte ni va revelar “cap dada personal o reservada” sobre la parella de Díaz Ayuso. En un escrit recollit per l’agència Efe, el tribunal recorda que elDiario.es va publicar aquestes informacions a les sis del matí i Montero va fer les seves declaracions a dos quarts de sis de la tarda, de manera que “la denuncia de la fiscalia contra González Amador i el seu contingut ja havien transcendit a tercers i s’havien fet públics”.

És per això que els magistrats entenen que “no es pot estimar comès el delicte de descobriment i revelació de secrets” perquè no va revelar “cap dada o informació” personal reservada sobre González Amador, sinó que es va limitar a donar “la seva opinió sobre allò que, a parer seu, hauria de fer la presidenta de la Comunitat de Madrid arran de les noticies difoses en relació amb la seva parella”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.