Economia

economia

Masella, l’última estació del Pirineu que tanca temporada amb millors xifres

L’estació ha aprofitat les darreres nevades per fer augmentar un 28% la facturació i “consolidar” l’esquí nocturn

Masella tanca la temporada d’esquí 2024-2025 aquest diumenge i ho fa amb les millors condicions: neu i fred. Les darreres nevades d’aquesta nit han deixat gruixos de més d’un metre a les cotes altres i mitjanes de l’estació, que ha obert gairebé un 40% del domini esquiable.

L’estació celebra tancar amb un augment del 28% de la facturació i haver “consolidat” l’esquí nocturn. “Hem obert més de quatre mesos de temporada amb divuit nits”, ha explicat la directora comercial i de màrqueting de l’estació, Maite Martí, a l’agència ACN. Martí també admet que, “tot i no haver començat amb el millor peu, la temporada acaba de forma excepcional”. L’estació s’ha omplert d’esquiadors aquesta darrera jornada i prop d’un centenar han participat en la tradicional baixada amb banyador.

Centenars d’esquiadors han pujat aquest diumenge a la Masella per fer les últimes baixades per les pistes el dia en què l’estació tanca temporada. És l’última en fer-ho a tot el Pirineu i ja va ser una de les primeres a obrir. “Sempre intentem ser de les darreres a tancar i algun any hem arribat fins al maig, però és veritat que feia molts anys que no tancàvem amb gruixos de neu com aquests, acumulats amb les últimes nevades de març i abril”, ha explicat la directora comercial i de màrqueting de l’estació, Maite Martí.

Més de 340.000 esquiadors

Masella tanca temporada d’esquí amb gairebé un 40% del domini esquiable obert (27 quilòmetres del 74 totals), sis remuntadors dels disset en actiu i gruixos de més d’un metre de neu a cotes altres i mitjanes. A més, l’última nit ha nevat i ha deixat uns deu centímetres de neu nova. “Malgrat no es va poder fer el Pont de la Puríssima, acabem de forma excepcional amb fred i neu”, ha celebrat Martí, que fa “un bon balanç de la temporada”.

L’estació ha obert 139 dies, del 10 de desembre al 27 d’abril ininterrompudament. El que significa que s’hi ha pogut esquiar durant 4 mesos i 20 dies. També ho ha fet durant 18 nits, en dijous i dissabtes, entre el 28 de desembre i el 6 de març. Una activitat que des de l’estació celebren que s’ha “consolidat”. A més, la Masella amb un increment del 28% de la facturació en relació a la temporada anterior i superant els 340.000 esquiadors. Una campanya més, el gener i el febrer han estat els mesos amb més afluència d’esquiadors.

Els remuntadors de Masella han parat de funcionar passades les dues del migdia i l’estació ha organitzat a les dotze del migdia la ja tradicional baixada d’esquiadors amb banyador, en què enguany han participat prop d’un centenar de persones. Alguns ho han fet abrigats de la part de dalt i amb banyador a sota i d’altres a la inversa. A més, també n’hi ha que han lluit complements d’estiu com flotadors.

Carla Boix ha estat un de les esquiadores valentes que s’ha atrevit a participar-hi tot i el fred. “Al principi no ho tenia gaire clar, però he pensat que és l’últim dia de la temporada i m’he tret l’anorac per gaudir-la”, ha dit. Enric Batlle també s’ha sumat a la proposta: “vaig amb banyador, però porto les botes d’esquí que abriguen una mica”, ha assegurat en el que ha estat el seu primer desens per pistes amb banyador. Roger Soler, que ja és un habitual de l’activitat, ha afirmat que “és passa fred, però és molt divertit”. Tots tres han coincidit a dir que la temporada ha estat “immillorable”.

Durant la primavera i estiu, Masella continua activa amb les múltiples activitats que s’organitzen des de l’Alp Hotel, els Apartaments Masella 1600 m i l’Abrigall Hostel, els allotjaments a peu de pistes de l’estació d’esquí i muntanya de l’estació obert per activitats esportives, d’oci i culturals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.