Emprenedors

Conèixer el territori per no avorrir-se

L'aplicació per a mòbils i tauletes Munip dóna informació de tots els municipis

Ara, amb la crisi, és un bon moment per disfrutar de tot el que amaga el turisme local

No cal sortir de casa amb la lliçó ben apresa de tot el que es pot fer i on es pot anar el cap de setmana. Improvisar també és una bona opció, i més si es disposa d'una aplicació com la que ha ideat Jordi Domènech per consultar a través dels telèfons intel·ligents o les tauletes l'oferta d'activitats, on es pot menjar i dormir a qualsevol poble de Catalunya. Tal com ell mateix explica, va ser per interès propi que es va llevar un dia pensant a crear aquesta aplicació i així poder aprofitar al màxim els caps de setmana amb la família.

Fa unes setmanes que ha sortit la primera versió de Munip, on es recull l'oferta dels 1.500 pobles de Catalunya. S'hi poden trobar des d'activitats esportives, festes majors i concerts fins a altres atractius com ara els museus o edificis que destaquen per l'interès arquitectònic. L'oferta gastronòmica, els productes típics o rutes a peu són altres propostes que es poden consultar a Munip.

Un dels objectius de l'empresa és comercialitzar l'aplicació i arribar a acords amb ajuntaments i consells comarcals per anar ampliant els continguts. Aquests paguen una quota mensual per anar actualitzant la informació en funció del nombre d'habitants del municipi. Els restaurants i hotels també es poden anunciar a un preu simbòlic o pagar una altra tarifa més elevada perquè els seus descomptes i promocions siguin reenviats a través de les xarxes socials, com ara Facebook i Twiter. “Com més registres tinguem entrats més forta serà l'aplicació”, apunta. Ara hi ha prop de 9.000 restaurants i uns 12.000 hotels entrats, però, tal com reconeix Domènech, s'han d'anar ampliant apartats amb informació més específica de cada municipi, com per exemple el que es recull en la secció de productes típics.

Actes gratuïts.

L'aplicació, que es pot consultar en català, castellà i anglès, es va presentar fa uns mesos a Fitur i surt a la llum en plena temporada estiuenca, aprofitant l'inici de les vacances i el fet que hi ha moltes més activitats a l'aire lliure. “Ara, amb la crisi, és un bon moment per disfrutar de tot el que amaga el turisme local i conèixer el que es fa al carrer i que és gratuït”, assegura Domènech. Insisteix que els ajuntaments no han de deixar perdre l'oportunitat de donar-se a conèixer a través d'aquests dispositius, que no són incompatibles amb els continguts que ja ofereixen a través del web municipal. Ara per ara ja hi ha bona resposta per part d'alguns ajuntaments que veuen amb bons ulls aquesta iniciativa. Alguns fins i tot hi han aportat idees per ampliar els continguts de l'aplicació. És el cas de Sant Andreu de Llavaneres, on resideix Domènech, per incloure en l'aplicació recomanacions sobre el patrimoni arquitectònic del municipi.

Domènech es mostra satisfet del seu projecte, que ha tirat endavant amb moltes hores de dedicació i gràcies al suport i la col·laboració del seu soci, Jordi Sancho. Tal com explica aquest emprenedor, la seva afició, la tecnologia, li va permetre dissenyar sobre el paper com volia que fos l'aplicació, però va ser gràcies als coneixements en llocs web i xarxes socials del seu soci que es va poder fer realitat el seu projecte.

A través de l'aplicació, els usuaris també poden arribar amb més facilitat gràcies als mapes de geolocalització i accedir als telèfons que hi apareixen per trucar al restaurant o hotel on volen anar. Munip també ofereix la possibilitat de seleccionar fins a tres municipis com a preferits i a partir d'aquí tota la informació i actes que s'hi facin arriben a l'usuari a través d'alertes al mòbil o per correu electrònic. Entre la selecció d'activitats d'oci s'inclouen les cartelleres de cinema.

versió interactiva.

Segons explica el creador de Munip, ja s'està treballant en una nova versió de l'aplicació en què els usuaris podran penjar imatges i fer comentaris sobre qualsevol dels actes que se celebrin en un lloc. “Volem arribar a com més gent millor, i aquesta és una bona manera de buscar la interacció dels usuaris, que podran aportar continguts.” Tot i això, en aquesta versió actualitzada es passarà un filtre per validar i contrarestar les aportacions. Una aplicació que estarà en constant evolució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Conèixer el territori per no avorrir-se

Publicat a