Política

C'S es presenta com a l'única alternativa real

“Som els únics que podem garantir ser els millors interlocutors entre el govern de Catalunya i el d'Espanya.” D'aquesta forma, Inés Arrimadas (C'S) va presentar el seu partit com a única alternativa al projecte de Mas i Junqueras. Va dir que són els únics que poden frenar-los.

Òmnium i l'ANC volen omplir avui la plaça Sant Jaume

Set de la tarda a la plaça Sant Jaume. Aquestes són dels dades de l'acte que l'ANC i Òmnium han convocat aquesta tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona per remarcar el caràcter excepcional de les eleccions. “Tenint en compte que aquesta no serà una convocatòria qualsevol, sinó que s'ha de convertir en el plebiscit, l'ANC i Òmnium reivindicaran el caràcter constituent dels comicis”, afirmen. L'acte tindrà per lema 27-S, on tot comença i s'hi desplegarà una gran lona per fer una crida perquè la ciutadania participi en la Diada i en les eleccions.

Sense plebiscit i amb massa teatralització, per Rabell

El cap de llista de l'altra gran coalició que es presenta, Catalunya Sí que es Pot, va celebrar la signatura de la convocatòria, però, tot i això, va assegurar que “difícilment tindrà caràcter plebiscitari” perquè aquest punt no suscita consens ni a Catalunya, ni a la resta de l'Estat ni en l'àmbit internacional. Lluís Rabell va parlar d'un caràcter “d'inici d'un procés constituent” que suposi, a més, poder conquerir i fer reconèixer la sobirania del poble de Catalunya amb un referèndum sobre la relació amb Espanya. A banda, va criticar la “teatralització” de Mas a l'hora de signar el decret.

Madrid, expectant per una possible impugnació

L'executiu de Mariano Rajoy serà tot ulls en el decret per detectar si aquest segueix el que marca la llei. Si hi ha el més mínim dubte, l'impugnarà. Així ho va tornar a advertir la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que va dir que seguiran el tema amb atenció. “Demanarem i vigilarem el compliment de la llei en qualsevol acte perquè és l'única manera de respectar el compliment de la voluntat democràtica dels ciutadans de Catalunya”, va declarar. A més, va instar Mas a complir amb la “neutralitat” que correspon al seu càrrec.

El PSC avisa que hi pot haver un “desastre”

Miquel Iceta va alertar ahir que una victòria de la candidatura Junts pel Sí suposarà un desastre per a Catalunya. Per ell, una majoria absoluta dels de Mas i Junqueras portaria el país “a una situació gens positiva” i perpetuaria “l'embolic”. També va criticar que no tinguin programa.

Un exmembre del TC compara el 27-S amb un cop d'estat

L'exvicepresident del TC Ramón Rodríguez Arribas va comparar ahir el 27-S amb un cop d'Estat: “Els plebiscits són instruments que utilitzen els que fan cops d'estat per legalitzar la seva situació o aconseguir suport democràtic després d'haver estat designats d'una altra manera.”

Vox envia Mas a la presó per Twitter

#ArturMasEnSotoDelReal. Aquesta és l'etiqueta que ahir es va convertir en tendència a Twitter després que Santiago Abascal, el candidat de Vox a la Moncloa, llancés la proposta a través de la xarxa. Creu que, a la presó, Mas hauria d'estar-s'hi amb l'extresorer del PP Luís Bárcenas.

Soraya Sáenz

de Santamaría


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.