Societat

Més de 200 rescatats de les màfies a Àustria

Les autoritats austríaques han rescatat uns 200 sol·licitants d'asil i han detingut cinc presumptes traficants de persones en el marc de la nova operació a les fronteres del país, segons va revelar ahir un responsable del Ministeri de l'Interior. La decisió d'Àustria d'augmentar els controls a les zones frontereres amb Hongria, després de la mort de 71 refugiats a l'interior d'un camió, també ha generat cues quilomètriques a la principal autopista entre Budapest i Viena. Segons les autoritats hongareses, es va crear un col·lapse de fins a 25 quilòmetres al pas fronterer de Hegyeshalom.La ministra de l'Interior, Johanna Mikl-Leitner, va subratllar que els controls que s'estan fent a la frontera no són els clàssics controls fronterers. “No estem violant el Tractat de Schengen”, va assegurar.

D'altra banda, centenars de refugiats van arribar a l'estació de ferrocarril de Keleti de Budapest per agafar trens cap a Àustria i Alemanya. Un comboi amb prop de 300 refugiats que va sortir ahir al matí de Budapest va ser retingut durant hores a la frontera amb Àustria. Els responsables del ferrocarril austríac argumentaven que el comboi no era segur perquè anava massa ple.

Hongria va registrar entre divendres i diumenge l'entrada de 8.792 refugiats per la frontera amb Sèrbia, tot i que dissabte va acabar la construcció d'una tanca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.