Política

Èxtasi final de Junts pel Sí amb més de 70.000 persones

La coalició fa una crida a convèncer els indecisos per poder obtenir demà una gran majoria

Romeva, Mas i Junqueras apel·len als sentiments per mobilitzar la gent i construir el nou país

Èxtasi final de Junts pel Sí a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona amb les fonts màgiques de Montjuïc com a convidades estel·lars. La coalició independentista va aplegar més de 70.000 persones en l'últim míting de campanya i va fer una crida a convèncer els indecisos per tal d'obtenir una majoria àmplia a les urnes i així iniciar el procés cap a la independència.

Els darrers estudis demoscòpics situen Junts pel Sí a tocar de la majoria absoluta, i és per aquest motiu que en els últims dies la candidatura ha fet una crida al vot útil independentista. Consideren que, si la llista assoleix o supera els 68 escons, el camí serà molt més fàcil, perquè no s'haurà de readaptar el full de ruta en funció de les negociacions amb la CUP, l'altre gran actiu del sí. Això sí, sense excloure de la suma final en cap cas els de l'esquerra independentista.

Ahir la candidatura liderada per Raül Romeva, Artur Mas i Oriol Junqueras va fer la demostració de força i de múscul més important que s'ha vist en les últimes campanyes i va demanar un últim esforç als ciutadans perquè el 27-S les urnes s'omplin de vots a favor del sí i, principalment, de la seva coalició. “El vot a Junts pel Sí és l'únic camí que ens portarà cap a la victòria”, va exclamar la número dos, Carme Forcadell, enmig de l'alè dels milers d'assistents. El míting d'ahir és el final d'un recorregut en què Junts pel Sí ha omplert totes les places per on ha passat, amb 9.000 persones a Girona, per exemple, i a l'Hospitalet.

En aquest clima de festa final, el cap de llista, Raül Romeva, va vaticinar que no hi ha cap altra solució que un estat català independent, perquè totes les negociacions que s'han iniciat amb l'Estat han acabat sempre amb amenaces i menyspreus.

Un Romeva que, igual que Junqueras i Mas, va apel·lar als sentiments perquè els ciutadans votin el 27-S. Les referències als avantpassats van ser constants i el que més es va emocionar va ser el president d'ERC i número 5, Oriol Junqueras, que no va poder reprimir les llàgrimes quan va recordar que de petit passejava per les fonts de Montjuïc amb el seu avi i parlaven de la situació de Catalunya, molt més negra que la d'ara.

Per la seva banda, el president i número 4 de Junts pel Sí, Artur Mas, que va fer un discurs molt enèrgic, va inflar el pit per la unitat que han aconseguit CDC i ERC a l'hora d'articular una candidatura transversal i va subratllar la feina que s'ha fet fins ara i que ha conduït el país a una cruïlla històrica: “Les dificultats valien la pena. Però ni els insults, ni els atacs, ni el joc brut ni les querelles eren importants. El que és important és el que hem fet plegats”, va rematar.

Ara caldrà veure si realment Junts pel Sí remata la feina demà a les urnes.

LES FRASES

Ajudeu-nos i vigileu-nos fins que tots plegats aconseguim la llibertat de Catalunya
Lluís Llach
candidat a girona de junts pel sí
Podem ser ciutadans o continuar com a súbdits. Nosaltres decidim. Només depèn de nosaltres
Carme Forcadell
NÚMERO 2 DE JUNTS PEL SÍ
No ens rendirem. Persistirem fins a guanyar diumenge a les urnes i fer un estat lliure i just
Oriol Junqueras
NÚMERO 5 DE JUNTS PEL SÍ
Les urnes de diumenge porten cap a la prosperitat, la justícia social i la llibertat
Artur Mas
NÚMERO 4 DE junts pel sí
Fa temps que negociem. Què hem trobat a l'altra banda? Només amenaces i querelles
Raül Romeva
candidat de junts pel sí

Els punts febles

Romeva s'ha trobat un pèl incòmode en els tres debats electorals. La gran majoria de candidats l'han atacat i li ha costat transmetre els seus arguments.

L'ombra de la corrupció ha planat sobre aquesta campanya fins al punt que algunes formacions han rebatejat Junts pel Sí com a “Junts pel 3%”.

La resta de partits han criticat que Mas s'amagui en el número 4 tot i que serà el candidat a la presidència.

Els punts forts

La multiplicitat de candidats ha permès segmentar i multiplicar els actes.

Han afegit a la campanya tradicional un intent de mobilitzar els votants amb els més de 100.000 candidats virtuals.

L'actuació a les xarxes ha estat bàsica. Algunes xifres: un milió de persones han vist els vídeos de YouTube, han retransmès 120 actes per ‘streaming' i han enviat tres milions de correus electrònics i 600.000 missatges de WhatsApp.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.