Política

Les entitats veuen l'acompanyament a Mas com una “demostració de dignitat coral”

L'ANC, l'AMI i l'ACM refermen el rebuig a la judicialització de la vida política i asseguren que “les urnes no es poden imputar” Barcelona

Els presidents de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez; l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Carles Puigdemont; i l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch; han destacat la imatge que aquest dijous s'ha produït a les portes del TSJC: centenars de ciutadans i alcaldes catalans donant suport a Artur Mas. Creuen que la presència de mig miler de càrrecs institucionals al passeig Lluís Companys és “una demostració de dignitat coral” i de rebuig a la judicialització de la política a mans de l'Estat. “Venim a dir ben clar que les urnes no es poden imputar. Tornarem a votar com ho vam fer el 9-N i el 27-S tantes vegades com faci falta”, ha asseverat Sànchez.

Les entitats municipalistes s'han felicitat per la imatge d'unitat viscuda aquest dijous al matí a les portes del TSJC en torn a la figura d'Artur Mas. “És una demostració de dignitat coral, que té moltes veus i accents, les dels veïns que representem més de mig miler d'alcaldes que hem vingut a Barcelona per traslladar el rebuig a les imputacions polítiques, que són netament inacceptables en democràcia”, ha reblat el president de l'AMI i batlle de Girona, Carles Puigdemont.

Al seu parer, “ningú pot confondre la llibertat d'expressió amb pressió” perquè el dret a manifestació és “fonamental” en democràcia. S'ha pronunciat en el mateix sentit el màxim dirigent de l'Assemblea, Jordi Sànchez, que ha criticat el comunicat difós pel TSJC en contra de les concentracions a les portes del Palau de Justícia. “Els ciutadans tenim tot el dret a manifestar-nos al carrer. No venim a coaccionar a ningú, venim a denunciar la judicialització de la política i a dir ben clar que les urnes no es poden imputar”, ha afirmat tot remarcant la imatge de “força” que s'ha donat.

Pel president de l'ACM, Miquel Buch, els actes de suport al president en funcions obeeixen a “l'anhel” d'un poble que vol “expressar-se” de manera “normal”. Una actitud que contrasta amb la del Govern espanyol, “que ha pretès judicialitzar un procés natural com és posar una papereta en una urna”. Buch també ha ressaltat la presència de centenars de ciutadans anònims, que han hagut de demanar-se festa a la feina per acudir, en un dia feiner, a fer costat a un líder polític o deixar d'assistir a classe.

Puigdemont ha afegit que “no se li passa pel cap” que “un procés sense base jurídica” acabi en una sentència condemnatòria perquè “estaríem davant d'una regressió democràtica inconcebible”. S'ha mostrat convençut que “no hi ha delicte” en relació al 9-N: “si és delicte expressar-se a les urnes, Espanya té un greu problema”, ha resumit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.